CampingSverige.se

28.8.14

Av: Leif Berglund
Dela
 

Bürstner vill leda utvecklingen

Bürstner startar modellåret 2015 med en omfattande produktoffensiv. Nya funktioner och uppgraderingar i de fyra modellserierna understryker varumärkets anspråk på att vara marknadsledande i Tyskland och Europa inom segmentet för halvintegrerade husbilar.

Delintegrerade Nexxo Time finns med sju planlösningar. Denna 690-modell har upphöjda enkelbäddar bak med garage undertill.

Delintegrerade Nexxo Time finns med sju planlösningar. Denna 690-modell har upphöjda enkelbäddar bak med garage undertill.


Symptomatiskt för Bürstner är fokuseringen på halvintegrerat. Enligt företagets vd Giovanni Marcon gör man det för att behålla och försvara den starka positionen som Bürstner har i detta marknadssegment, och framhåller hur framsynt man varit i sitt utvecklingsarbete:
– Genom att introducera den nedfällbara sängen, i halvintegrerade husbilar och husvagnar för ett antal år sedan, startade Bürstner en innovation som tvingade hela branschen att omdirigera sitt fokus.

Totalt erbjuder Bürstner fem delintegrerade och fyra helintegrerade serier, var och en med en rad planlösningar, under modellåret 2015. Dessutom finns kompaktmodellen Brevia i längder från 5,99 till 6,38 meter. Samtliga bilar är byggda på det nya Fiat Ducato som basfordon. I år lanseras även fyra specialmodeller med tilläggsnamnet Impuls i serierna Viseo och Aviano.

En elegant s k drottningssäng med stora förvaringsmöjligheter under bädden finns i bl a modellen Nexxo T 740.

En elegant s k drottningssäng med stora förvaringsmöjligheter under bädden finns i bl a modellen Nexxo T 740.


Nydesignad exteriör

En översikt över årets nyheter visar på sportigare exteriör, vridstyvt träfritt chassi i Nexxo och Travel Van, lättviktsgolv i flertalet modeller, ny enhetlig servicecentral, större kylskåp – 145 liter och en extra bred dörr på 70 cm.

Störst förändringar hittar man i år i den populära serien Nexxo Time som ligger i det lägre mellanprissegmentet. Denna modell har nydesignad exteriör där det mest anmärkningsvärda är förbättringen av aerodynamiken av det upphöjda taket ovanför förarhytten som, enligt tillverkaren, leder till mindre luftmotstånd och minskat vindbrus.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt