Husbil365

CampingSverige.se

24.9.14

Av: Daniel Andersson Fotograf: Christer Hellemarck
Dela
 

Cabby får ny ägare – och visar nya modeller på turné

Framtiden ser ljus ut igen för husvagnstillverkaren Cabby. Märket får inom kort en ny ägare och nu visas de nya modellerna upp på en turné genom landet. Vi åkte till Löddeköpinge och tog en titt.

Klicka för större bild


Cabby Caravan AB har under en längre period kämpat med en ansträngd likviditet och en företagsrekonstruktion har pågått sen 25 mars. Nu verkar en lösning vara nära förestående då det nybildade investmentbolaget Caravan Capital har tecknat ett intentionsavtal om att förvärva 100 procent av Cabby Caravan AB i Kristinehamn. Affären kommer att slutföras under de närmaste två veckorna.  
– Vi ser fantastiska möjligheter med Cabby, säger Thomas Melin, Caravan Capitals VD och huvudägare.
Cabby kommer att tillföras nödvändigt kapital för att bolaget framgångsrikt ska kunna realisera den affärsplan som Cabbys VD Svein Valheim utarbetat. Målet är att Cabby ska ta ytterligare marknadsandelar på bolagets hemmamarknad samt etablera sig på ytterligare identifierade marknader.

Klicka för större bild


Positiv framtidssyn

– Den höga kvaliteten på Cabbys produkter innebär att bolaget har goda förutsättningar att bli marknadsledande redan i närtid, och våra planer för Cabby kommer att säkerställa bolaget finansiellt och långsiktigt. Cabby har dessutom ett engagerat ledarskap och entusiastisk personal, vilket gör att vi känner oss komfortabla med att investera i Cabby för framtiden, säger Thomas Melin.
– Vi känner stort förtroende för bolagets nya ägare och vi kommer att även i fortsättningen kunna utveckla och producera en av världens bästa och mest innovativa husvagnar i Kristinehamn, säger Cabbys VD och huvudägare Svein Valheim.
– Nu är produktionen av Cabby 2015 i gång och vi är säkra på att våra husvagnar kommer att tas emot mycket väl av marknaden och våra kunder, säger Svein Valheim.

Siw Jacobsson på Lödde Husvagnar.

Siw Jacobsson på Lödde Husvagnar.


Cabby On Tour

Cabbys nya modeller för 2015 är nu på väg ut till återförsäljarna. Den 20-21 september premiärvisades några vagnar hos Lödde Husvagnar vilket lockade flera hundra personer.
– Intresset för de nya modellerna var jättestort. Till 2015 har Cabby förbättrat isoleringen ytterligare och stärkt karossen ännu mer. Dessutom är priserna frysta, alltså har de nya vagnarna samma pris som 2014, berättar Siw Jacobsson på Lödde Husvagnar, som dagen till ära bjöd på soppa, bröd och dryck.

Klicka för större bild


Cabbys turnéplan

Lödde Husvagnar: lördag-söndag 20-21 september

Cabby Center, Kristinehamn: lördag-söndag 20-21 september
+ fabriksvisning kl 12. Båda dagarna. Ingen föranmälan krävs.

Loods Fritid, Borlänge: lördag-söndag 20-21 september

Skara Husvagnar: tisdag 23 september

Trollvagnen, Trollhättan: onsdag 24 september

Husvagnshuset, Mölndal: torsdag 25 september

Vinslövs Fritidscenter: lördag-söndag 27-28 september

Wima Fritid, Lagan: lördag-söndag 27-28 sepember

Husvagnsdepån i Bjuv, Billesholm: måndag 29 september

Dags Husvagnscenter, Norrköping: lördag-söndag 4-5 oktober

Husvagnspoolen, Hammarö: lördag-söndag 4-5 oktober

Husvagnscenter i Valbo: lördag-söndag 4-5 oktober

Bengts Husvagnar, Alvhem: söndag 5 oktober

Klicka för större bild


Klicka för större bild


Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt