Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

3.9.13

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Cabby Loo vinner imponerande innovationspris på Caravan Salon Düsseldorf

Innovationspriset som delades ut på Europas största campingmässa i Düsseldorf, går i år till svenska Cabby för ett nytt revolutionerande toalett koncept.

Cabby Loo vinner imponerande innovationspris på Caravan Salon Düsseldorf

Cabby Loo vinner imponerande innovationspris på Caravan Salon Düsseldorf


Förbränningstoalett

Nu är det slut med att tömma toaletter och förorena naturen. Det svenska kvalitetsmärket Cabby levererar nu förbränningstoalettkonceptet Cabby Loo som standard i hela tre modeller, i Komfort och Caienna 800 LXT, QXT och 900 LM, F2C.

Det handlar om en välbeprövad teknologi som går på gas och fram för allt är miljövänlig, och som även ger möjligheter att inreda husvagnens badrum på ett helt nytt sätt.

Cabby Loo är en så kallad förbränningstoalett

Cabby Loo är en så kallad förbränningstoalett


Går på gas

Det är en så kallad förbränningstoalett, där allt innehåll samlas upp i en påse och därefter bränns av inne i toaletten. Systemet, Cinderella, har existerat i flera årtionden och har huvudsakligen använts i sommarhus. Förbränningstoaletter går på gas, och det enda som finns kvar efter användning är en liten mängd aska motsvarande cirka en kopp per person och månad. Det är därmed slut med att tömma toaletter på det sätt man gör idag. Askan är både ren och fri från medicinrester, vilket betyder att det fungerar fint som gödning.

Nu har Cabby tillsammans med Ecotech, en av de ledande producenterna av förbränningstoaletter, utvecklat produkten så det kan användas i mobila hem – det vill säga husvagnar och husbilar.

- Vi har under många år haft säkerheten i fokus och den utvecklas hela tiden, men eftersom Cabby är bland de mest säkra husvagnarna på marknaden fanns det tid att tänka på nya tilltag. Det är den nya toaletten och badrumskonceptet ett resultat av och det gläder oss att vi har ett resultat som också skonar miljön, säger Hans Lindh från Cabby Caravan.

För varje toalettbesök går det åt 110 gram gas, vilket betyder att en 11 kg propantub kan klara av 100 besök. Kör man på el används 1,9 amp från batteriet. Cabby Loo väger runt 20 kg och kan monteras på alla fabriksnya modeller.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt