Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

22.1.15

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Cabby överlevde rekonstruktionen

Efter tio månader i rekonstruktion står Kristinehamnsbaserade Cabby Caravan åter på egna ben. Vd Svein Valheim är naturligtvis lättad och glad. – Det har varit en lång och slitsam process som nu förpassas till Cabbys historieböcker.

Värmlands tingsrätt beslutade den 21 januari att fastställa Cabby Caravan AB:s ackordsförslag. Cabbys fordringsägare erbjöds ett ackord om 25 % av sina fordringar vilket röstades igenom med nödvändig majoritet. Det innebär att Cabby Caravan nu kommer att bedriva sin verksamhet som vanligt.

– Dessa tio månader har inte varit någon enkel resa, det har varit en kamp på många olika fronter. Man ska komma ihåg att av de företag som går in i en rekonstruktion är det tyvärr en relativt liten andel som kommer ut på andra sidan, säger vd Svein Valheim.

Blickar framåt

Lyckligtvis tillhör Cabby alltså denna skara och Kristinehamnsföretaget blickar nu framåt med tillförsikt.
– Vi ska fortsätta att förfina vårt redan attraktiva modellprogram och fortsätta att differentiera oss från konkurrenterna. Vi kommer att vidareutveckla modellen för en kapitalsnål verksamhet, där vagnar byggs på beställning, och förbättra integrationen mellan produktutveckling och tillverkning, fortsätter Svein Valheim och avslutar med en liknelse från fotbollsvärlden:
– Vi leder efter första halvlek, men vi har fortfarande en halvlek kvar att spela innan vi kan konstatera att vi har gått hela vägen.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt