Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

20.6.09

Av: Maria Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Camp-let
Dela
 

Camp-let vinner flera priser i England

Danska Camp-let har för fjärde året i rad satt tältvagnarna på kartan i den landstäckande tävlingen som Englands största campingförening ordnar. Alla priser har också en tydlig påverkan på försäljningen.

Dominic Ryders prishylla utökas snart med pokaler efter att han och den danska Camp-let tältvagnen för fjärde året i rad har satt alla konkurrenterna på pottkanten i en landstäckande tävling i England.

Klicka för större bild


Det är endast fyra år sedan Camp-let åter intog den engelska marknaden efter 16 års frånvaro. Att man den gången drog sig ur skylls på stor osäkerhet om kursen på det engelska pundet. Tillbakatåget skedde efter flera års sonderingar efter den rätta importören. Och den fann man alltså i Dominic Ryder. Med hans firma Camperlands i Manchester som importör och ensam försäljare har det bara gått uppåt sedan 2006.

- Vi har ökat försäljningen varje år, och den nedgång som andra campingproducenter upplever som en följd av finanskrisen, har helt enkelt inte drabbat Camp-let.

Camp-let är idag vår mest populära och mest sålda tältvagn i England och det kommer kunder från hela landet, berättar Dominic Ryder.

Klicka för större bild
Fotograf: Rasmus Schønning


The Caravan Clubs Leigthweigt Leisure Trailer Awards

Som importör är det han som anmäler Camp-let till The Caravan Clubs Leightweight Leisure Trailer Awards, som utdelas under den stora campingmässan i Birmingham. Första året anmälde han endast Concorde modellen - och vann. Året efter anmälde han både Concorde och Savanne och de tog hem första- och andraplatsen. Förra året la han till en Apollo Lyx och gick därifrån med de tre bästa placeringarna mitt framför näsan på 7-8 producenter och 10-15 modeller i samma prisklass, tältvagnar för över 30.000 kr.

- I år var det så dags att visa den största modellen, Camp-let Royal för domarna. Den vann sin klass, medan Concorde blev nr 2. Det är samma faktorer som spelar in varje år. Att Camp-let har bättre kvalitet, är enklare att hantera och utrustad med en hard top med bagagebärare, säger Dominic Ryder.

Det var dock förtältet med de nya färgerna i grått och röd beige som tog just Camp-let till toppen och den engelska importören värderar att flaggskeppet från den danska tältvagnsfabriken går hem hos många av de kunder som har börjat dyka upp.

- Det är lite mer lyx och Royal ligger på topplistan hos de kunder som nu byter från antingen husvagn eller husbil till Camp-let. I England får man inte vara fastliggare. Här skall camparna förflytta sig från plats till plats och det har därför betydelse att vagnen är lätt och ekonomisk att transportera runt. Inte minst i dessa finanskristider, förklarar Ryder.

Dominic Ryder satte nytt rekord

Succén i England mottas naturligtvis med stor tillfredställelse i den sydjyska familjeverksamheten.

- Folket från Camperlands var på direktsänd tv då de gjorde ett rekordförsök och slog upp en Camp-let på endast 28 sekunder. Det gamla rekordet var på 32 sekunder i Holland 2007. Jag har självklart önskat dem lycka till med rekordet. 28 sekunder är riktigt bra gjort, säger marketingchefen hos Camp-let A/S Hans Jørn Nissen.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt