Solhem Husbil

CampingSverige.se

16.1.14

Av: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Camping är och förblir den bästa semesterformen

Alla som känner till campinglivets glädjeämnen vet också hur många olika former av camping det finns. Och det är just det som gör att jag tycker att camping är världens bästa semesterform.

Tältcamping när det är som bäst

Tältcamping när det är som bäst


Frihet

Att campa så primitivt som möjligt är fortfarande något som jag gillar otroligt mycket, så minst en gång om året väljer vi tältet som boendeform under en av våra resor. Varför nu det då?

Det är en idealisk kontrast till vardagen (vårt stora hus med alla former av bekvämligheter) och man är tillsammans på ett helt annat sätt när man ligger och knör allihop i tältet.

Önskar man lite mer lyx så finns det ju också läckra villatält, men jag gillar verkligen att ha huset på ryggen i en ryggsäck eller i en kanot eller på cykeln.

Det är enkelt - men fantastiskt. Jag tror i grund och botten också att det var den sortens camping som de flesta en gång föll för då de själva blev campare, även om det idag förenklas med plattskärmar, kolgrillar, centralvärme, movers och mycket mer.

När man campar kan man leva det fria livet nära naturen

När man campar kan man leva det fria livet nära naturen


Nära naturen

När Rasmus och jag fick barn kom vi snabbt underfund med husvagnens och husbilens alla fördelar. Bara det att ha rinnande varmt och kallt vatten samt toalett var ju fantastiskt när man hade barn med.

Vi kan fortfarande leva det fria livet nära naturen och det har vi utnyttjat till fullo. T.ex. har Mathias som är vår son på fem år varit i över 30 länder och campat på ställen som Island, Ryssland, Nya Zeeland och Alaska, bara för att nämna några.

Oavsett om vi själva kör till destinationen eller flyger ut i den stora vida världen har vi valt camping eftersom det ger oss friheten att själva bestämma, och med huset på ryggen uppstår det aldrig panik med barnen.

Det är mycket mer att uppleva ute i världen än de välkända destinationerna – speciellt om man är nyfiken och vill få ut mer av semestern

Det är mycket mer att uppleva ute i världen än de välkända destinationerna – speciellt om man är nyfiken och vill få ut mer av semestern


Var nyfiken och upplev mer

Vi är inte så mycket för stora platser med massor av aktiviteter, eller destinationer med många turister.

Det finns så mycket annat, där man enligt vår mening kommer mer in under huden på destinationen och närmare den äkta varan både när det gäller historia, gastronomi och natur.

De välkända destinationerna är lämpade för familjer som satsar på det säkra.

Man har kanske hört andra tala positivt om platsen och det ger också trygghet för nybörjare.

Men det finns bara så mycket mer att se och ge sig ut i om man är nyfiken och vill få ut mer av sin semester.

Solnedgång vid Turtle Beach i Australien

Solnedgång vid Turtle Beach i Australien


Man glömmer aldrig sitt första möte med en björn

Man glömmer aldrig sitt första möte med en björn


Oförglömliga upplevelser

Natur och djurliv lockar oss mest.

Naturen ger oss ro att vara tillsammans med varandra och upplevelserna där man kommer nära inpå vilda djur som valar och björnar är alldeles oförglömliga – något som kan fungera även om man har två små barn under armen.

Camping är världens bästa semesterform och lyckligtvis hittar fler och fler fram till den.

Hur man sedan väljer att campa är helt upp till en själv. Det finns så otroligt många möjligheter.

Tänk hur priviligerade vi är.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt