Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

26.8.09

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Camping på Bornholm: Mätta magar och maximal avkoppling

Sannes Familjecamping – det låter nästan som man flyttar in i en privat familj. Även om så inte är fallet så bor man trots allt i trädgården hos Sanne och utsikten här är enastående, samtidigt som Bornholms alla sevärdheter ligger precis utanför dörren.

Camping får de flesta att koppla av

Camping får de flesta att koppla av


Lättillgängligt

Bornholm är Danmarks mest isolerade ö, men trots det är den lätt att ta sig till. Man bör bara komma ihåg att boka plats i god tid innan högsäsongen. Utanför säsong finns pengar att spara och det är något som märks på semesterkassan när husvagnen skall med ombord. Rederier har aldrig varit tillmötesgående rent ekonomiskt för turister med långa fordon.

Sannes Familiecamping har centralt beläget strax söder om Gudhjem

Sannes Familiecamping har centralt beläget strax söder om Gudhjem


Skön campingplats

Sanne Familjecamping, som är medlem av Elite Camp har just genomgått omfattande renoveringar och kan erbjuda camping på högsta nivå med moderna faciliteter, swimmingpool och aktiviteter för barn. Många platser har havsutsikt och har man tur lyckas man få en plats på yttersta raden och bor då närmast stranden.

Det är helt unikt och tillsammans med övernattningspriset finns ingen jämförelse med andra övernattningsformer. Man betalar inte särskilt mycket och får verkligen valuta för pengarna. Trivselfaktorn är i topp och semesterstämningen är i topp, kanske för att camping får de flesta att koppla av.

Ekkodalen

Ekkodalen


Bornholm alldeles utanför dörren

Campingplatsens centrala belägenhet precis söder om Gudhjem gör att alla Bornholms sevärdheter och naturupplevelser ligger precis utanför dörren. Cyklar hyrs ut på platsen och cykelvägarna börjar i två riktningar – mot norr och söder, så det är som upplagt för att ta sig runt i området. Dessutom är det säkert för de mindre barnen att cykla också. Stora sevärdheter som Hammershus, Dueodde, Ekkodalen, glasblåserier, måleriska Gudhjem osv. är must-dos på en semester på Bornholm. Det kan också rekommenderas att tillföra nya sevärdheter på listan.

Besök till exempel Bornholms Rovfågelshow som är en kanonupplevelse för både barn och vuxna, samtidigt som man lär sig en massa om de imponerande fåglarna. Bornholms Fjärilspark är också ett bra exempel på en mindre känd attraktion med hög nivå. Upplevelsen av vackra fjärilar, vackra blomsterarrangemang och ny kunskap om silke är så mycket mer än man kan tro.

Sannes Familjecamping har precis genomgått omfattande renoveringar. Bland annat denna swimmingpool som är för både barn och vuxna

Sannes Familjecamping har precis genomgått omfattande renoveringar. Bland annat denna swimmingpool som är för både barn och vuxna


Aldrig hungrig vid läggdags

På en semester till Bornholm går man aldrig hungrig till sängs. I så fall är det ens eget fel…
Endast några få destinationer i Danmark kan skryta med att ha ett så utbyggt och organiserat nätverk av gastronomi som en del av semesterupplevelsen. Man kan göra det till ett helt tema för semestern att besöka ekologiska lantställen med frukt och grönt, microbryggerier, större och mindre matställen i alla prisklasser, glasscafeér och inte minst ett otal av små bodar längs landsvägarna med årstidens frukt och grönt. Har man dessutom grillen med på camping så är alla semeterns måltider räddade. Ett tips är att använda dagen till att besöka olika platser och leta ingredienser till middagen och sedan avsluta dagen hemma på campingplatsen där man grillar och har det trevligt med en kall öl, medan barnen ligger och sover i närheten.

Bornholm har många vackra områden där man kan slå sig ner och sitta och njuta av naturen i lugn och ro

Bornholm har många vackra områden där man kan slå sig ner och sitta och njuta av naturen i lugn och ro


Maximal avkoppling

Semester bör i första hand handla om avkoppling och ett fantastiskt sätt att göra det på är att leta upp en liten plätt vid havet där man på medhavda filtar eller sovsäckar tar sig en lur. Det är skönt att sova under bar himmel med havets brus i bakgrunden. Det är bästa avkopplingen och man kan göra det på riktigt många platser hela vägen runt om ön, men speciellt på ostkusten är det lätt att hitta bra platser.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt