Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

16.8.09

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Bathold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Camping utan egen husvagn – går det?

Kör-själv-semester kombinerad med camping är det perfekta sättet att prova på semesterformen camping utan att du själv behöver äga någon husvagn eller husbil. Man kan på så sätt välja att flyga till destinationen för att bespara sig den långa körningen ner genom Europa.

Kör-själv-semester kombinerad med camping är det perfekta sättet att prova på semesterformen camping

Kör-själv-semester kombinerad med camping är det perfekta sättet att prova på semesterformen camping


Hitta semestern

Campingplatserna som väntar är mycket olika – från stora semesterparker med allt man kan tänka sig till mindre platser som ligger i vacker natur och där ron och stillheten är i fokus. Flera danska byråer erbjuder kör-själv-camping i stort sett alla europeiska länder. Semestern bokas hemifrån precis som vid charterresan. Man kan både rekvirera broschyrer och surfa på Internet. Om man aldrig tidigare har provat semesterformen kan man med fördel prova den på en svensk eller dansk campingplats genom att hyra en stuga. På det sättet kan man prova på om livet på en campingplats över huvud taget är något för familjen. Om semestern ligger under högsäsong bör man boka i så god tid som möjligt. Utom säsong finns det som regel alltid plats och samtidigt också pengar att spara.

Barnen älskar camping livet

Barnen älskar camping livet


Lekkamrater överallt

Om din familj också omfattar barn, kan du vara säker på att de kommer att älska denna form av semester. Den är samtidigt avkopplande, då mor och far inte kan göra något och fylld med upplevelser då det ofta finns massor av aktiviteter på platsen. Allt ingår som regel i övernattningspriset, vilket också gör att semesterbudgeten inte spräcks.

Det finns gott om plats i husbilar vanligen också med stor veranda

Det finns gott om plats i husbilar vanligen också med stor veranda


Så bor man

Man kan både bo i tält och såkallade mobilehomes som är en blandning mellan en husvagn och ett sommarhus. Mobilehomes har inte hjul, utan står fast på marken. Det är lika mycket plats som i ett sommarhus och samma faciliteter och sovrum. Det betyder att barnen kan få varsitt rum och föräldrarna ett sovrum med dubbelsäng. Bad- och köksfaciliteter är i topp. Söderut är mobilehomes ofta utrustade med aircondition. Som regel finns också en veranda framför semesterbostaden.

Flera svenska byråer erbjuder kör-själv-camping i nästan alla europeiska länder

Flera svenska byråer erbjuder kör-själv-camping i nästan alla europeiska länder


Avresa och ankomst

När man börjar packa bilen upptäcker man strax att utrymmet är litet. Två vuxna och två barn med semesterpackning fyller snabbt upp bilen. Ut över de personliga sakerna som kläder kan man med fördel ta med leksaker och hobbysaker. Tänk på att många saker kan fås i miniformat för semesterbruk. Man kan med fördel också ta med en kylbox så man har kalla drycker till hands och till andra priser än om man hela tiden skall köpa på bensinstationer. Kanske kan du också få plats med matsäck. Kom ihåg underhållning av barnen i baksätet. Håll ett öga på om campingplatsen har ett visst klockslag som semesterbostaden är klar för inflyttning På campingplatsen checkar man in på samma sätt som på andra ställen. Det krävs att man visar fram pass eller campingpass.

Camping platser är säkra och utformade för att möta barn på lekplatser och i de många aktiviteter

Camping platser är säkra och utformade för att möta barn på lekplatser och i de många aktiviteter


Redo för semester

Efter ankomst tar det inte många minuter innan man är på plats och redo att börja den långa väntande semestern. Barnen har med stor säkerhet redan sprungit över till lekplatsen och börjat leka, så varför inte öppna en kall öl, slänga dig i en av vilstolarna på verandan och njuta av livet. Solen värmer med stor sannolikhet på dig också.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt