Tumbo

CampingSverige.se

13.6.13

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Campingsemester i Europa – håll farten och undvik böter

Böterna i de europeiska länderna stiger, och sommarens campingsemester kan snabbt bli ett dyrt nöje om man får en bot med sig hem på grund av en trafikföreteelse.

Böterna i de europeiska länderna stiger

Böterna i de europeiska länderna stiger


- Även om man naturligtvis alltid bör köra enligt förhållandena och följa lagar och regler kan det hända att man får böter. Då böterna för en rad företeelser i flera länder är högre än många kanske tror, och myndigheterna i flera länder kan kräva böter på plats kan bötesöversikten vara en god hjälp, säger Dennis Lange som är jurist hos FDM.

Speciellt Italien och Frankrike är dyra länder att inte hålla sig till lagen i. Här kostar en hastighetsöverskridelse på 20 km/h närmare 135 - 170 euro, men är det tal om en överträdelse på 50 km/h eller blir det ännu dyrare. I sådana fall börjar bötesstorleken i Italien med 530 euro, medan den i Frankrike ligger på 1 500 euro.

Rabatt på sina böter

I flera länder kan man dock få rabatt på sina böter. Betalar man inom 60 dagar slipper man till exempel skatten i Italien, medan man i Frankrike får lägre böter om man betalar inom 15 dagar. I Grekland och Spanien får man 50 procent rabatt, om man betalar inom 10 och 20 dagar.
- Det är inte bara höga belopp man riskerar att få betala. I de flesta europeiska länder kan polisen också kräva hela eller delar av böterna på plats. Därför är det en god idé att alltid ha lite kontanter med sig i bilen. Betalar man på plats är det viktigt att komma ihåg att få kvitto, säger Dennis Lange.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt