CampingSverige.se

8.10.14

Av: Daniel Andersson Fotograf: Daniel Andersson
Dela
 

Carado husbilar satsar på Sverige

Fredrik Uhlin är mannen som ska lyfta tyska instegsmärket Carado till nya höjder på den svenska marknaden. Märket hade egen monter på Elmia för första gången och intresset för stort.
– Carado är en mycket prisvärd husbil som inte tummar på kvaliteten, säger han.

Carado finns i två serier - A är alkovmodeller och T är halvintegrerade.

Carado finns i två serier - A är alkovmodeller och T är halvintegrerade.


Satsningen på Carado husbilar började i våras och på Stora Nolia i Piteå visade Fredrik för första gången upp märket i egen monter.
– Jag är överväldigad över gensvaret på Nolia. Besökarna visade stort intresse och det ska bli mycket spännande att ställa ut Carado på Elmia, säger Fredrik entusiastiskt.
Carado har anor tillbaka till 2005 och introducerades i Sverige två år senare. Märket finns i två serier - A är alkovmodeller och T är halvintegrerade. Carado byggs på Fiat-chassi och har släktskap med märkena Solifer och Sunlight då de tillverkas i samma fabrik i Neustadt.
– Carado passar både förstagångsköpare och erfarna husbilsåkare och såväl familjer som par. Det är en mycket driftssäker bil vilket våra kunder intygar.

På Stora Nolia i Piteå visade Fredrik för första gången upp märket i egen monter. - Gensvaret var överväldigande, säger han.

På Stora Nolia i Piteå visade Fredrik för första gången upp märket i egen monter. - Gensvaret var överväldigande, säger han.


Fullserviceanläggningar

Fredrik Uhlin är civilekonom, bördig från Örebro och har tidigare bl a jobbat inom hotellbranschen med fokus på spa och konferens.
– Jag är van att paketera produkter som är skräddarsydd för kunden, vilket kommer väl till nytta nu. Att sälja husbil handlar mycket om att skapa lösningar som passar varje kund individuellt, menar Fredrik.
I ryggen har han Hymer Sverige som importerar Carado och har fullserviceanläggningar i Örebro, Ängelholm och Stockholm. Under hösten öppnar företaget även i Göteborg och i Stockholm finns också en exklusiv återförsäljare i Hymer Center by Hansen Caravan.

Storsatsar på service

Eftermarknaden har alltid varit en central del hos Hymer Sverige som de senaste tio åren har satsat över 80 miljoner kronor på sina serviceverkstäder.
– Det ger en trygghet för kunden. Vår personal utbildas kontinuerligt av våra samarbetspartner, t ex Dometic, Alde och Fiat. Allt detta kommer naturligtvis även Carado-kunderna till nytta, säger Fredrik.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt