Kama Fritid

CampingSverige.se

28.4.19

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Caravan Club laddar för riksting

Den 29 maj går startskottet för Caravan Clubs riksting. Eventet pågår till den 2 juni och äger rum i Vallentuna som bjuder på spännande historia och intressanta utflyktsmål.

Caravan Clubs riksting äger rum i Vallentuna 29 maj-2 juni.

Caravan Clubs riksting äger rum i Vallentuna 29 maj-2 juni.


I år kan Caravan Club of Sweden passera en drömgräns.
– Om utvecklingen håller i sig vågar vi tro på att vi är över 30 000 medlemsfamiljer innan året är slut, konstaterar riksordförande Börje Svärdström.

Caravan Club är en bred organisation för alla som använder husvagnar och husbilar. Många är med för att träffa nya vänner, både i Sverige och ute i Europa. Varje år arrangeras det massor av träffar, bl a det årliga rikstinget som i år infaller 29 maj-2 juni och äger rum i Vallentuna.

Klicka för större bild


Dansa och umgås

Rikstinget är Caravan Clubs högsta beslutande organ. Där sker viktiga val, diskussioner om organisationens utveckling och framtid och beslut om ekonomin. Men ett riksting handlar om så mycket mer än formalia.

– Hit åker man för att träffa Caravanare från andra sektioner, för att dansa och umgås. Men också för att få chansen att upptäcka en plats där man kanske inte varit förut, säger Börje.

Ordförande Börje Svärdström.

Ordförande Börje Svärdström.
Fotograf: Torbjörn Lagerwall


Rik historia

Vallentuna passar bra in, för oavsett ortens kvaliteter är den kanske inte så känd bland husvagns- och husbilsåkare.
– Vi ser Caravan Clubs riksting som ett väldigt bra tillfälle att visa Vallentunas skatter för ”proffsresande”, som uppskattar natur, kultur och historia. Vi uppmuntrar sådana här besök och hjälper till genom vår upplevelsewebb som visar vårt utbud, säger Sofie Thorin, marknadsstrateg på Vallentuna kommun.

Vallentuna har drygt 32 000 invånare och ligger mindre än två mil norr om centrala Stockholm. Det finns mycket att se och upptäcka i området.
– Trakten har en oerhört rik historia, berättar Sofie. Kommunen är Sveriges runstenstätaste. Överallt upptäcker du spår av en storhetstid långt tillbaka i den svenska historien.

Mer info finns på www.riksting2019.caravanclub.se, här finns bl a hela programmet för tinget.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt