Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

14.9.12

Av: Lasse Løndahl Henriksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Caravelair 2013: Innovativ kylskåpsnyhet

Franska Caravelair har inför 2013 utvecklat en ny typ av kylskåp, Isotherm XL Freeze som är byggt som en utdragslåda. Det är ett kompressorskåp som går på 220 V och 12V och är inte i behov av någon gas.

Klicka för större bild


Dra ut lådan – öppna kylskåpet

Kylskåpen är byggda som en integrerad låda som dras ut i stället för som ett skåp med dörr, som de traditionella kylskåpen, vilket underlättar åtkomsten till de olika matvarorna. Det ger också en bättre överblick över varorna.

Isotherm XL Freeze är byggd som ett kompressorkylskåp som ger snabb och effektiv kyleffekt, nästan helt utan ljud. Samtidigt är det också mycket energieffektivt och använder endast 45W.

I jämförelse med de mer utbredda absorptionskylskåpen kyler kompressorkylskåpen väsentligt mer effektivt. Ett absorptionskylskåp använder det 100 W. Isotherm XL Freeze kan kyla ned till 0°C på mindre än 20 minuter och därutöver kan det kyla effektivt vid temperaturer upp till 43°C utomhus. Ett absorptionskylskåp fungerar endast effektivt i upp till 32°C.

Klicka för större bild


Två möjligheter för energitillförsel

Kylskåpet går på antingen 12V eller 220V och har inte möjlighet att kopplas till gassystemet. Om husvagnen är monterad till bilens batteri, går kylskåpet på 12V i ca 45 minuter, därefter kommer husvagnar med standard uppladdare automatiskt överta strömtillsynen i 13 timmar om man har ett 90 AMP/H batteri.

Vid körning kommer bilens generator automatiskt återuppladda batteriet. Det kan starkt rekommenderas att man köper batteripaketet om man regelbundet gör längre stop.

Tekniska specifikationer:

Låg energiförbrukning: 45W

Samlad mängd: 150L inkl. 19L frys

Yttre dimensioner: Bredd 1015mm x höjd 428mm x djup 583 mm.

Frys: Bredd 433mm x höjd 177mm x djup 421mm

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt