CampingSverige.se

9.2.18

Av: Daniel Andersson Fotograf: Concorde
Dela
 

Centurion – Concordes nya gigant

Lyxiga linerhusbilar är Concordes signum. Årets nyhet heter Centurion och med en längd på upp till 11,6 meter går den inte obemärkt förbi någon.

11,6 meter lyx.

11,6 meter lyx.


Concorde är husbilarna för den som inte vill kompromissa. Även i sin enklaste serie är Concorde ett premiumalternativ. Credo är Concordes instegsserie, om man ens kan prata om insteg på den här nivån. Modellerna 791 och 840 fås som ”Forsberg Limited Edition” med bland annat luftfjädring, ny växellåda och 205 hästkrafter. Både 791 och 840 har separata sängar.

Vinkelkökets arbetsyta kan utökas med med elektriskt utfällbar extra bänkskiva.

Vinkelkökets arbetsyta kan utökas med med elektriskt utfällbar extra bänkskiva.


Nytt flaggskepp

Absolut lyxigast är nya Concorde Centurion. Med längder på mellan 10,8 och 11,6 meter är detta en minst sagt uppseendeväckande husbil. På bredden mäter Centurion 2,45 meter och på höjden 3,73 meter. Totalvikten varierar mellan 18 och 26 ton. Centurion byggs på Mercedes Actros och har en 10,7 liters dieselmotor med 428 hästkrafter. Centurion kan fås med slide-out vilket ökar bredden till hela tre meter.

Sittgruppen som går under benämningen ”Havanna Lounge” är svagt L-formad och kan justeras elektrisk till liggande position. Stolarna i förarhytten har elektriska benstöd. Solpaneler och dieselgenerator finns på tillvalslistan. Prislappen för Centurion sträcker sig till närmare 8 miljoner kronor. Storsäljande serien Charisma kommer 2018 utan några större förändringar.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt