Kama Fritid

CampingSverige.se

15.1.19

Av: Daniel Andersson
Dela
 

CMT 2019: Tre priser till Kabe

Kabe fick tre fina utmärkelser vid årets turistmässa CMT i Stuttgart. Det nya ventilationssystemet SmartVent blev vinnare av the European Innovation Award och modellserien Royal utsågs till ”Caravan of the Year” 2019.

Kabe Royal utsågs till ”Caravan of the Year” 2019.

Kabe Royal utsågs till ”Caravan of the Year” 2019.


- Konkurrensen på den tyska marknaden är stentuff. Därför känns det fantastiskt roligt att Kabe Royal nu blivit utsedd till "Caravan of the Year” i import-klassen ”Upper and luxury” och blev trea i totalbedömningen av alla de lyxigaste husvagnarna, säger Joakim Karlsson, försäljningschef på Kabe.

"Caravan of the Year” är en utmärkelse som delas ut årligen av Europas största Campingmagasin, tyska Caravaning och bygger på en omröstning bland läsarna.

Kabe Royal blev utsedd till

Kabe Royal blev utsedd till "Caravan of the Year” i import-klassen ”Upper and luxury”.


Smart ventilationssystem

Kabe belönades dessutom med 2019 års European Innovation Award i teknikkategorin för sin banbrytande produkt, SmartVent, som är ett nytt avancerat ventilationssystem med vämeåtervinning.

- Förutom ökad kvalitet på inomhusluften bidrar SmartVent också till minskad energiförbrukning. Värmen i husvagnen återvinns på vintern och på sommaren används den kallare luften under vagnen för kylning, förklarar Mikael Blomqvist, vice vd och teknisk chef på Kabe och systemets upphovsman.

SmartVent finns som tillval i Kabes premiumhusvagnar i Imperialserien och är en integrerad del i Kabes innovativa elsystem Smart D, som mottog förstapriset i European Innovation Award 2017.

Royal blev trea i totalbedömningen av de lyxigaste husvagnarna.

Royal blev trea i totalbedömningen av de lyxigaste husvagnarna.


Andra vinsten

Vinnarna i European Innovation Award (EIA) utses av 15 facktidskrifter från olika europeiska länder och delas ut till producenter i campingbranschen. EIA premierar smarta och innovativa idéer som gynnar konsumenterna. I år var 22 bidrag nominerade i kategorin ”Technology & Connectivity”, där alltså Kabe tog hem segern.

- Att för andra gången stå som vinnare på European Innovation Award-galan på världens största turistmässa är en riktigt fin bekräftelse på att vi fortsätter att leva upp till vår välkända slogan ”Alltid steget före”, konstaterar Joakim Karlsson och Mikael Blomqvist.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt