CampingSverige.se

2.10.12

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Concorde: Detaljförändrat 2013 program

Omarbetad Credo-serie, nya Carver-planlösningar och utvidgad Charisma III-serie – det är några av de viktigaste Concorde-nyheterna till det nya modellåret.

Smart-garage finns i de större modellerna i de flesta Concorde-serierna

Smart-garage finns i de större modellerna i de flesta Concorde-serierna


Smart-garage

Instegsmodellerna i den helintegrerade Concorde-världen har tidigare baserats på både Fiat Ducato (Credo Emotion) och Iveco Daily (Credo Passion).

Numera är samtliga modeller baserade på Fiat Ducato 150 Multi Jet som parats ihop med ett lågbyggt chassi från Al-Ko Kober, och de största modellerna är försedda med tandemaxel. Alkovmodellerna Credo Action rullar, precis som tidigare på Iveco Daily-chassier.

Carver-serien har utökats med de populäraste planlösningarna ur forna modellserien Charisma Classic, som efter sju framgångsrika år försvunnit ur programmet.

Inte mindre än nio olika planlösningar finns det att välja mellan och i den största modellen – 890 G finns plats för en Smart i garaget. Samtliga Carver-modeller är baserade på Iveco Daily.

Samtliga Concorde Credo-modeller rullar numera på lågbyggda chassier från Al-Ko Kober – de största med tandemaxel

Samtliga Concorde Credo-modeller rullar numera på lågbyggda chassier från Al-Ko Kober – de största med tandemaxel


Faceliftad förarhytt

Charisma III lanserades som en uppföljare till storsäljaren Charisma Classic, och har verkligen visat sig vara en värdig sådan.

Till modellåret 2013 har serien därför utökats, och totalt har köparna nu fem olika planlösningar att välja mellan av vilka en är försedd med Smart-garage.

Modellerna byggs som standard på 170-hästars Iveco Daily-chassier, men de flesta modellerna kan även fås på MAN-chassi med 220 eller 250 hk.

Flaggskeppet bland alkovhusbilar – Concorde Cruiser C1 – finns med inte mindre än tio olika planlösningar, alla baserade på MAN-chassier.

Stora förändringar märks framför allt i köksdelen, och förarhytten har fått en rejäl facelift.

Även exklusivaste modellserien – Liner Plus – har fått faceliftad förarhytt.

Elva olika planlösningar står på programmet, och dessutom går det att välja utformning på sittgruppen i samtliga modeller.

Unikt för husbilsbranschen är, att det även går att välja träslag i inredningen. Concorde Distinguo ger nämligen kunden möjlighet att välja mellan amerikansk körsbär, nöt, palisander och rökt ek.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt