Husbil365

CampingSverige.se

6.9.14

Av: Leif Berglund
Dela
 

Dags för Elmia Husvagn Husbil 2014!

Folkligt, festligt och familjärt. Husvagns- och husbilsmässan på Elmia fortsätter att behålla sitt starka grepp som höstens samlingspunkt för campingentusiaster. Förra året besökte 37 000 personer mässan och inget tyder på att det blir färre i år.

Klicka för större bild


Många kommer till mässan bara för att umgås med andra likasinnade och/eller för att se och ta del av Nordens största utbud av husvagnar, husbilar, campingtillbehör mm. Men mässan står också för en rad aktiviteter för såväl stora som små.
Exempelvis upprepas förra årets succé med en oktoberfest liksom den populära caramba-uppvisningen. Som tidigare år blir det även danskvällar och aktiviteter för barnen. Nytt för i år är en cykelverkstad som kan besökas om man behöver serva och se över sin cykel.

Blandning av husbilar och husvagnar

En nyhet vad gäller själva mässan är att en mer strikt uppdelning av husbilar och husvagnar luckrats upp efter önskemål från utställarna.
– Eftersom det är lite olika målgrupper var det en målsättning att i vissa hallar skulle det mer eller mindre bara vara husbilar och i andra bara husvagnar. Men vi ser det inte som något problem att det blandas. De större utställarna av båda fordonstyperna har i dag så stora ytor att de själva gör den uppdelningen inom sina montrar, säger projektledaren Jörgen Nyström.

Canyons spelar upp till dans.

Canyons spelar upp till dans.


Programmet på Elmia

Oktoberfest med öl, bratwurst, sauerkraut och tyrolermusik.
När: torsdag, fredag och lördag 19.00–23.00.
Plats: Öltält invid marknadstältet.
Caramba. Uppvisning av Caravan Club i husvagnskörning på en avancerad manöverbana på tid.
När: torsdag och fredag kl 12, 14 och 16.
Plats: Planen nedanför Tipshallen.
Danskvällar med Canyons respektive Zlippers.
När: fredag och lördag kl 20.00–01.00 (dansen börjar 21.00)
Var: Lobby Syd

Även Zlipperz ska få publiken att dansa loss hela kvällen.

Även Zlipperz ska få publiken att dansa loss hela kvällen.


Caramba är en uppvisning i avancerad husvagnskörning på en manöverbana. Målet är att ta sig snabbast runt banan, vilket även innebär mycket backning.

Caramba är en uppvisning i avancerad husvagnskörning på en manöverbana. Målet är att ta sig snabbast runt banan, vilket även innebär mycket backning.


Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt