Housecar

CampingSverige.se

19.7.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Danmark: Fyn - strand, strand, strand och ännu mera strand

Det är faktiskt först när du har rest en del i utlandet som du förstår hur suveräna de danska stränderna är. Det finns inga höga berg eller långa och breda floder, men det finns stränder som imponerar överallt.

Klicka för större bild


Campingplatserna runt Fyns kuster är helt enkelt fantastiskt belägna. Naturen är enastående, vilket också märks ända in i minsta vrå på platserna. Havet och fjordarna skänker ett näst intill obeskrivlig lugn över platserna, och alla som ligger i de första raderna och har utsikt över vattnet får en speciell upplevelse. Vattnet gör något med oss människor, och när husvagnen väl har placerats med utsikt över vattnet är det tydligt hur de flesta njuter av utsikten och av ljudet av skvalpande vågor, medan barnen eller barnbarnen dras till lek i strandkanten.

Klicka för större bild


Plats för mys och lek

Stränder är världens härligaste lekplats. Kombinationen vatten, sand, snäckor och andra strandfynd kan på inget sätt liknas med andra leksaker. Det stimulerar i hög grad fantasin. En stor kontrast till den stressiga vardagen. Skall dagen användas till fysisk aktivitet är stranden som ett enda stort buffébord. Både i vattnet och på land kan hela familjen roa sig och många av de campingplatser som ligger vid vattnet, eller nära inpå, arrangerar aktiviteter på stranden. Det kan vara windsurfing, dykning, fiske för en dag eller något så trevligt som pinnbrödsbakning över öppen eld. Stränderna längs Fyns kuster är ytterst barnvänliga. Vattnet är lugnare än ute vid det öppna havet. Det gör också att vattnet ofta är ett par grader varmare – och vem gillar inte det?

Klicka för större bild


Strandplatser populära

Det är helt uppenbart att campingplatser som ligger nära vattnet är populära. Populära för alla, men finns det ungdomar i familjen så är det också ofta på stranden som de träffas efter kl. 23.00 när det skall vara tyst på campingplatsen. Några campingplatser gör något extra för denna målgrupp som under semestern inte har lust att gå och lägga sig kl. 23.00. Stranden löser på så sätt både lugnet på campingen på kvällen och skapar även ett alternativ för ungdomarna.

Klicka för större bild


Solnedgången aldrig densamma

Det är aldrig två solnedgångar som är likadana. När dagens sysslor är avklarade upplevs ofta att gästerna avslutar dagen med en promenad på stranden eller en stund på klitterna, medan dagens sista strålar avnjuts.

Klicka för större bild


Vackert alla årstider

Stranden är ett dragplåster under alla årstider eftersom naturen förändrar sig så drastiskt. Sommaren är ju som gjord för sol, bad och lek. En promenad på stranden i stora stövlar och en tjock tröja en blåsig höstdag är obeskrivlig. Välmående sätter sig djupt i kroppen. Speciellt om promenaden efteråt följs av en kopp varm choklad och nybakade bullar i en varm och mysigt inredd husvagn. Vintern kan på en och samma gång ha sträng kyla men vara vacker, medan våren bjuder på längre dagar och mer tid på stranden igen.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt