CampingSverige.se

27.1.11

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Danmark: Camping Møns Klint framröstad som barnens favorit

1800 barn har besökt, värderat och röstat fram att ett av Europas bästa semesterställen för barn ligger på Møn, i Danmark. Camping Møns Klint tilldelades den förnäma europeiska publika utmärkelsen vilken bekräftar att de bidrar till att ge barn fantastiska semesterupplevelser mitt i Danmarks mest dramatiska natur.

Klicka för större bild


Det är andra gången på bara fyra år som Camping Møns Klint tar emot en förnäm utmärkelse från en av Europas största och mest tongivande campingorganisationer, holländska ANWB. Denna gång var det “Childrens Camp Site of the year” 2011 – årets bästa campingplats för barn – en heder som Camping Møns Klint delar med tre andra europeiska campingplatser.

Camping Møns Klint är en del av Klintholm Gods och var som den enda campingplatsen i Skandinavien utvald att tävla om den förnäma utmärkelsen bland 800 europeiska campingplatser. Enligt barnjuryn är Camping Møns Klint en av Europas bästa eftersom den har nyskapande natur- och outdoor aktiviteter för barn i alla åldrar, och på grund av dess helt unika belägenhet ute vid Møns Klint.

Klicka för större bild


- Vi har under flera år arbetat utifrån en grundfilosofi om att erbjuda plats och frihet både till barn och vuxna och med naturen omkring Møns Klint som själva bladfästet. Vi är särskilt glada för att det är en barnjury som har premierat vår campingplats och ser det som ett erkännande om att missionen har lyckats. Priset visar att barn över hela Europa delar vår egen fascination för Møns Klints 70 miljoner år gamla historia, vilken man hittar på stranden, säger campingchef Ole Eskling.
-
Det är inte första gången som Camping Møns Klint hedras för sina allsidiga semestertillbud. År 2006 utsågs Camping Møns Klint tillsammans med fyra andra campingplatser som ”Camp Site of the Year” i Europa, och 2008 mottog campingchef Ole Eskling VisitDenmarks Initiativpris för sin idé att hyra ut Klintholm Gods gamla utkik på kanten av Møns Klint under överskriften ”Det sker ikke en skid”.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt