Kama Fritid

CampingSverige.se

28.11.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Danmark: Camping på Fyn - nära stad och natur

En kombinerad semester där familjen befinner sig nära både natur och stad är en möjlighet på Fyn. De korta avstånden gör att du kan hinna med det mesta på kort tid. Det är med andra ord helt och hållet upp till dig var på Fyn och öarna du vill bo för att få kombinationen av både stad och natur. Campingplatserna ligger både nära inpå de mindre och trevliga städerna och mitt ute i den vackra naturen.

Klicka för större bild


Det goda med campinglivet är att man bor mitt ute i naturen. På Fyn är naturen omväxlande och du kan själv bestämma om du tillsammans med din familj vill bo nära skogen, en sjö eller vid strandkanten. Om ni väljer att bo på campingplats mitt på Fyn är det inte långt till närmsta kust, och det oavsett var ni bor.

Charmen med att bo nära en stad är att man själv kan kombinera dagarna och göra det man känner mest för. Allt är nära. Campingplatserna ligger vackert och man har naturen alldeles utanför dörren, och ändå är det ingen match att ta sig till staden för att shoppa eller vara kulturell.

Klicka för större bild


Idyll överallt

De små samhällena på Fyns landsbygd är världskända för sin idyll och romantik. De skall helt enkelt upplevas. Det bästa sättet att se sig om är att promenera runt i städerna. Gå dit näsan pekar och glöm allt vad tid är – och bara njut. Ta dig tid att slå dig ned på ett kafé och dra in dofterna och njut av stadens atmosfär. De stora köpcentrumen är långt bort. I stället är det små specialbutiker och spännande mindre butiker där den personliga servicen är en del av shoppingupplevelsen här på Fyn. Du är inte bara en tillfällig kund.

Många av städerna ligger ute vid kusten och har stämningsfulla stränder där det dessa tider moderniseras utan att den autentiska maritima miljön försvinner. Det är här alla möts för en god middag eller ett glas vin, medan de bara tårna plaskar i vattenkanten.

Klicka för större bild


Inte långt hem

Efter en tur i staden är det inte så långt tillbaka till naturen och campingplatsen. Det går oftast att ta sig dit till fots eller på cykel. Efter en massa intryck i staden, kanske kryddade med ett par kulturella inslag, är du hemma igen i omgivningar där det är högt i tak och massor av fågelkvitter. Barnen kan springa fritt omkring tillsammans med lekkamrater och det finns plats för en extra eftermiddagslur under bar himmel.

Klicka för större bild


Perfekt kombination

Det är just kombinationen av båda sakerna som gör campingplatserna nära de mindre städerna för de idealiska semestrarna. Just för att du där kan kombinera naturupplevelsen, lugnet och ron med allt det kulturella, det dynamiska och det historiska och så självklart med shopping. På en vecka hinner man det mesta och alla i familjen kan få sina önskningar om semester uppfyllda – hur olika de än må vara.


Fyn och öarna
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt