Kama Fritid

CampingSverige.se

1.1.11

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Danmark: Helårscamping på Fyn

Även om löven så sakta börjar falla från träden finns ingen anledning att ställa undan husvagnen eller husbilen inför vintern. Många campingplatser på Fyn har helårsöppet och alla fyra årstider erbjuder härliga upplevelser.

Klicka för större bild


De allra flesta väljer att campa på sommaren. Tältcampare väljer av goda skäl de varma månaderna på grund av vädret. Camping i husvagn, husbil eller stuga kan göras året om. Det finns inget som står i vägen för att förlänga säsongen om du har rätt utrustning. Vinter, vår och höst bjuder på härliga och annorlunda upplevelser. Många ställer sin husvagn på en vår- eller höstplats – också kallade säsongsplatser och använder dem som sommarhus.

Skillnaden är bara att det inte är något underhåll eller särskilt mycket städning på platserna den tiden på året. Ofta kan du ligga på en vackert belägen plats där ett sommarhus skulle ha kostat en förmögenhet. Fördelen är också att du kan flytta ekipaget från år till år eller säsong till säsong.

Klicka för större bild


När snön faller

Vintercamping vinner mer och mer allt eftersom de moderna husvagnarna och husbilarna blir bättre och bättre. Nu för tiden är de välisolerade och har centralvärme eller annan användbar värmekälla. Vinterns tidvis hårda väder är inget hinder när utrustningen fungerar, och det öppnar upp för nya semestermöjligheter. Jul och nyår är högtider där familjen har gott om tid att vara tillsammans och de som har provat på fira jul i husvagnen säger att det är en mycket speciell upplevelse. Var uppmärksam på att vissa platser kräver att man anmäler sin ankomst redan i förväg.

Klicka för större bild


När knoppar brister

Vårcamping är hos de allra flesta aktiva campare mycket populärt, för samtidigt som alla knoppar brister vaknar campinglivet också upp från sin vinterdvala och alla får lust att vara ut i den friska och klara vårluften. Våren är lika med säsongsstart och det blir liv och rörelse överallt. På campingplatser, i städer och i skogen. Du kan helt enkelt inte undgå att bli på gott humör. För de flesta campingplatser som har vinterstängt är påsken säsongsstarten.

Klicka för större bild


När stranden kallar

Sommarcamping är för de flesta det mest föredragna. Och det kan man ju förstå.. Det är på denna årstid familjen kan roa sig tillsammans med varandra och sina vänner. Det är fullt av folk på platserna, oavsett vart man kommer. Det är liv, glädje och semesterstämning. Fåglarna sjunger och doften av grillat talar för sig själv. Barnen möter likasinnade lätt som ingenting. På de större platserna är det full fart på grund av det stora urvalet av aktiviteter som finns för alla åldrar, medan det på de mindre platserna är mycket lugnare. Oavsett var man befinner sig så kopplas det av, njuts och umgås man.

Klicka för större bild


När bladen faller av träden

Höstcamping betyder tjock tröja och stora stövlar. Det är som upplagt för en promenad på stranden en klar septemberdag, eller för en svamptur i skogen.På hösten är det också som upplagt för att mysa och umgås i husvagnen. Läs en bra bok medan en kopp varm choklad avnjuts. Det gör inget att det blåser lite ute – det är en del av stämningen.


Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt