Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

12.8.10

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: LEGOLAND
Dela
 

Danmark: LEGOLAND Billund Resort

LEGOLAND och Lalandia startar nu ett samarbete under namnet LEGOLAND Billund Resort på Jylland i Danmark. Målsättningen är att skapa Nordeuropas största familjeresort och en internationell helårsattraktion i Danmark. I LEGOLAND Billund Resort ingår LEGOLAND, Lalandias nya semester- och aktivitetscenter med Skandinaviens största vattenland, Givskud Zoo, samt semesterhus respektive hotellrum i Lalandia och på Hotel LEGOLAND.

Klicka för större bild


I många år har leklandet och upplevelseparken LEGOLAND i Billund på Jylland varit ett givet mål för många svenska familjer. Nu har Lalandia alldeles intill byggt en 40.000 kvm stor inomhusanläggning med sportcenter, ett gigantiskt tropiskt vatten- och lekland, restauranger, affärer och 500 semesterhus för uthyrning kommer. Inom ett år kommer ytterligare 261 hus stå färdiga, vilket kommer att innebära en samlad bäddkapacitet på 5000 bäddar. I närområdet ligger Givskud Zoo och Billunds flygplats, som också ingår i det strategiska samarbetet.

- Det är en god nyhet för dansk turism. LEGOLAND Billund Resort kommer helt säkert att bidra till att öka Danmarks konkurrenskraft vad gäller att locka turister till landet. Tillsammans med LEGOLAND skapar Lalandia ett familjeresmål med internationella dimensioner som kan konkurrera med de allra största familjeresmålen ute i Europa, säger Flemming Østergaard, styrelseordföranden i PARKEN Sport & Entertainment A/S.

- På LEGOLAND gläder vi oss mycket åt det nya samarbetet där vi förenar våra ansträngningar att locka fler semesterfirare till området, säger Henrik Höhrmann, VD på LEGOLAND Billund och fortsätter:

- Det här stora och tillgängliga området är ett paradis för barnfamiljer. Med alla sina olika aktiviteter för både stora och små kan familjerna stanna i många dagar. Lalandia är en naturlig helårsattraktion, och vi arbetar på att skapa nya upplevelser och attraktioner som kan förlänga säsongen i LEGOLAND.

Klicka för större bild


Lalandia

Det finns sedan tidigare ett Lalandia i Rødby. Det 40.000 m2 stora överdäckade ferie- och aktivitetscentret rymmer, utöver vattenlandet ”Lalandia Aquadome”, också en stor sporthall med plats för 600 personer, bowlingbanor, minigolfanläggning, ett stort Monky Tonky-lekområde för barn, restauranter och shopping. Ferie- och aktivitetscentret präglas av medelhavsstämning i den centrala delen, medan Lalandia Aquadome är inspirerat av Fjärran Östern med bland annat ett thailändskt teakträ-tempel i naturlig storlek.

LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund är Danmarks ledande park för familjer med barn i åldern 2 till 12 år. Parken bjuder på interaktiv underhållning for hela familjen med mer än 50 åkattraktioner, shower och andra attraktioner. På Hotel LEGOLAND kan man bo mitt i LEGOLAND i familjerum och speciella Riddar-, Prinsess-, Äventyrs- och Piratrum. LEGOLAND parkerna är en del av Merlin Entertainments Group.

Givskud Zoo

Givskud Zoo kan i den kommande säsongen fira parkens 40 års jubileum. Det är en av Danmarks mest besökta djurparker med gäster i alla åldrar. Utöver lejonen, som har varit med sedan parken öppnade, har Givskud Zoo fler än 80 olika djurarter från 4 världsdelar. Gästerna kan köra runt i egen bil genom parkens savanner och på nära håll uppleva vilda djur i sin naturliga miljö.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt