Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

14.1.11

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Danmark: Ribe Camping utvidgar

Ribe Camping förväntas under våren få 130 nya platser och en ny servicebyggnad på 500 kvm.

Sanne och Finn Tonnesen från Ribe Camping i Danmark

Sanne och Finn Tonnesen från Ribe Camping i Danmark


Tiden står aldrig still på Ribe Camping utan det är massor av liv och rörelse under både hög- och lågsäsong, och vintertid är det vintergästerna och hantverkarna som tar över.

Likadant är det denna vinter då det planerats för utveckling. Ett område i den norra delen av campingplatsen kommer att göras om till 130 nya uppställningsplatser för husvagnar och tält. Samtidigt uppförs det en ny servicebyggnad på nästan 500 kvm.

Det är tre år sedan campingplatsen tog en ny aktivitetsbyggnad i användning och sedan har värdparet Sanne och Finn Tonnesen genomfört en målinriktad modernisering av platsens alla övriga byggnader. – Faciliteterna på en campingplats skall vara av sådan hög kvalitet att våra gäster upplever att det är som därhemma och därför kompromissar vi inte med kvaliteten när vi nu uppför en ny servicebyggnad och genomför en utveckling av Ribe Camping, säger Sanne och Finn Tonnesen.

Ny servicebyggnad

Den nya servicebyggnaden får med sin antracit grå träfasad, röda tegeltak och de stora fönsterpartierna ett enkelt och stilrent uttryck, och de invändiga faciliteterna lever upp till Campingrådets fem-stjärniga krav. – Servicebyggnaden får åtta toaletter, motsvarande antal duschar och fem tvättrum. Dessutom etableras ett riktigt kök med sex koksektioner och lika många disksektioner. Slutligen innebär utvidgelsen flera familjebadrum, ännu en barnavdelning samt en stor aktivitets- och festlokal som utan tvekan kommer bli en hit på alla våra grupp- och familjeträffar, säger Sanne Tonnesen.

Stugorna på Ribe Camping är populära hos gästerna

Stugorna på Ribe Camping är populära hos gästerna


Populära stugor

Det är endast parets sjätte säsong på Ribe Camping, som haft en rasande produktutveckling och en markant tillväxt varje år. De 130 nya platserna öppnar upp tillgången till fler säsongsplatser. Det är heller inte många som känner igen den dåvarande Ribe Camping i den nuvarande, toppmoderna platsen på gränsen mellan Danmarks äldsta stad och Nationalparken Vadehavet.

Vår beläggningsprocent har ökat sedan etableringen eftersom både stugor och servicefaciliteter lever upp till kraven, inte bara hos campingfolket utan också hos alla de stuggäster som besöker Ribe för att få upplevelser i form av historia, kulturarv och natur, säger Sanne och Finn Tonnesen.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt