Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

13.9.09

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Danmark som mål på årets sista campingtur

Sensommaren och höstlovet bjuder utan tvekan på annorlunda camping. Hur skulle det vara att åka till Danmark och njuta av hösten? Vid Västerhavet ruskar vinden tag i husvagnen medan man vid Silkeborgsöarna ligger i lä på den höstfuktiga jorden. I städerna lämpar sig dagarna till extra långa cafébesök, medan man ute i naturen kan utnyttja den friska luften till att utöva sensommaraktiviteter. Höstens lediga helger och en långt höstlov närmar sig så det finns ingen anledning att packa undan campingutrustningen ännu.

Det finns inga skäl att avsluta campingsäsongen bara för att hösten närmar sig

Det finns inga skäl att avsluta campingsäsongen bara för att hösten närmar sig


Mycket att välja mellan

I Danmark finns det över 100 helårsöppna campingplatser. De ligger fördelade över hela landet och bjuder på många olika sorters camping. Några satsar på stadssemester och andra på naturen. Några bjuder på extrem lyx och service på högsta nivå, medan andra är enkla med ett minimum av faciliteter. Det är med andra ord helt upp till dig själv hur du vill att din semester skall se ut.

Om man inte äger en egen husvagn eller husbil så är det många platser som erbjuder stugor, vilka påminner om små sommarhus. Det är i motsats till högsäsongen inte nödvändigt att reservera plats i förväg, vilket ger plats för lite skön spontanitet.

Hösten är en vacker tid. Ta med familjen på en tur i skog och mark

Hösten är en vacker tid. Ta med familjen på en tur i skog och mark


Kolla området

Man besöker sällan en campingplats på grund av platsen i sig, utan oftast för att man gärna vill semestra i just det området som den ligger. Därför rekommenderas det att i förväg titta runt på områdets hemsidor och broschyrmaterial för att se vad som händer just där, så att man inte blir besviken om aktivitetsnivån är minskad med 100 %. Det goda med att åka iväg under lågsäsong är att man får ha allt för sig själv, fast att det mesta fortfarande är öppet.

Wellness bör höra campingturen till

Wellness bör höra campingturen till


Massor av wellness

Går du efter wellness på campingsemestern kan du hitta bra höstaktiviteter på Hvidbjerg Strand Feriepark, Klim Strand Camping, Holbaek Fjord Camping och Treldenaes Camping som öppnar sitt nya center till höstlovet. Hvidbjerg Strand Feriepark öppnade kort innan semestrarna Danmarks största wellnesscenter på en campingplats – hela 1400 m2 inom- och utomhuslyx. Klim Strand öppnade också sitt wellnesscenter nyligen.

Minigolf är en populär aktivitet och flera campingplatser har anlagt minigolfbanor som gästerna kan använda sig av

Minigolf är en populär aktivitet och flera campingplatser har anlagt minigolfbanor som gästerna kan använda sig av
Fotograf: Nymindegab Familie Camping


Minigolf – ja den är god nog

Minigolf är inte vad det har varit. Flera danska campingplatser har de senare åren återintroducerat den underhålande familjesporten genom att bygga enorma tematiserade anläggningar med utfordingar på alla nivåer. Kolla t.ex. upp Jambo Feriepark, Skiveren Camping, Böjden Strand Camping och Nymindegab Familjecamping, som också anordnar turneringar med vandringspokal. På Sindal Camping och Himmerland Camping och Feriecenter kan man också anmäla sig till golfundervisning.

Barnen älskar att vara kreativa och det finns massor att göra året runt

Barnen älskar att vara kreativa och det finns massor att göra året runt


Barnaktiviteter

Danska campingplatser är kända för deras omfattande barnaktiviteter. Det gäller också denna sensommar. Ajstrup Strand Camping kokar bland annat karamellkokning, Hjarbaek Fjord Camping målar på återvinningsbara prylar.

Har man behov av att avreagera sig är det Vorbasse Camping som skall besökas. Här kan man kasta porslin i Det Muntra Köket. De större barnen kan se fram emot skattjakt nattetid på t.ex. Böjden Strand Camping.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt