Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

11.11.09

Av: Pernille Lykke Hansen
Dela
 

Danmark: Två vinteröppna FDM platser

Intresset för att använda husvagnen året runt ökar och det beror till stor del på att husvagnarna har blivit bättre isolerade. Den danska organisationen FDM har allt som allt 11 campingplatser i Danmark, varav två har vinteröppet.

Klicka för större bild


- Riktigt många har investerat flera tusen kronor i sina husvagnar, så de har också möjlighet att använda vagnen utöver sommarsäsongen. Några väljer bara att dra iväg över en weekend på vintercamping, medan andra använder sin vagn hela vintern, säger FDMs campingchef Tomas Kristensen.

Två av FDMs campingplatser har öppet under vintersäsongen och det arrangeras mycket aktiviteter även om vintern står för dörren. Till exempel njuter gästerna på FDMs campingplats i Billund av att campingplatsen ligger vägg i vägg med Lalandia och Legoland, medan Holbaek Fjord Campings gäster lockas av platsens wellnesskoncept med spa och massage.

- Vintercamparna väljer våra platser för att närmiljön är lämplig för camping året runt. Har man ingen egen husvagn går det att hyra stugor på platserna. Stugorna är eluppvärmda, har kök och finns både med och utan dusch, säger Thomas Kristensen.

FDMs två vintercampingplatser i Billund och Holbaek har vinteröppet ända fram till våren, när FDMs övriga campingplatser öppnar för gäster igen.

Klicka för större bild


Goda råd till vintercamparen

- Bromsarna skall kontrolleras. Kolla att handbromsen fungerar optimalt.
- Kontrollera husvagnens ljus och lyktor.
- Dragkroken skall vara ren så bromsen har effekt.
- Fyll inte vattendunken ända upp – det kan medföra frostsprängning.
- Vattenrör och tankar skall vara isolerade.
- Ha med en varmluftsfläkt.
- Värmen skall cirkulera runt i hela vagnen och det bör vädras ut med jämna mellanrum.
- Ha med extra gas om du inte är helt säker på att det kan köpas på destinationen. Förbrukningen kan vara svår att beräkna, speciellt för förstagångs vintercampare.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt