Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

20.12.09

Av: Hans Duggen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Danmark: Vejle Fjordcamping - camping i vackra omgivningar

Gillar man vackra landskap och utsikt är Vejle Fjordcamping ett bra alternativ.

Vacker belägenhet

Vacker belägenhet


Har man ställt in GPS: en på postadressen får man sig något av en överraskning då adressen lyder Strandvei. Man förväntar sig ju då förstås att komma till en campingplats vid vattnet. Så är dock inte fallet utan man kommer först till en liten ort vid namn Daugård och leds därefter nedför smala och slingriga små bilvägar. GPS: ens vägbeskrivningar kan vara obegripliga, men så ofta som förr kan man bara lita på slutresultatet. Utan förvarning rullar man så ut ur skogen, just precis när man tror att vägbeskrivningen måste vara alldeles på tok, och befinner sig framför en brant inkörning till Vejle Fjordcamping. Utsikten över den blå fjorden kan allredan avnjutas medan man ordnar med incheckningen. Campingplatsen är ganska högt belägen, men man måste befinna sig utanför platsen för att riktigt kunna njuta av det fantastiska landskapet. Här går vägarna uppför och nedför som en bergochdalbana och naturen associerar tydligt till den danska nationalsången.

Enkla sanitetsbyggnader

Enkla sanitetsbyggnader


Rent och fint utan att vara pråligt

Stora delar av campingplatsen gömmer sig alldeles precis i skogsbrynet. Här känns faktiskt riktigt bekvämt trots de små uppställningsplatserna inne bland de höga träden. Några har upptäckt den vackra utsikten uppe ifrån backarna som omger platsen. Vejle Fjordcamping är inte något pråligt ställe, kioskens urval är mycket begränsat men man kan förse sig med det mest nödvändiga. Glass och godis har dock största prioritet.  Man får redogöra med sig själv huruvida det harmonierar med nutidens trend om riktig kost. På denna punkt avviker kiosken dock inte från andra campingplatsers utbud. De av campingrådet tilldelade stjärnorna verkar således vara passande, också när man betänker att sanitetsbyggnaden inte är av senaste årgång. Dock är det städat, rent och fint.

Plana och jämna terrasser i skogen

Plana och jämna terrasser i skogen


Pompösa omgivningar

Terrängen på campingen är mycket backig, men alla uppställningsplatser ligger på terrasser så det är lätt att hitta en jämn yta att ställa sin vagn på. Den högsta terrassen med den vackraste utsikten har en fastliggare tjatat till sig, det är dock också slagsmål om platserna bakom skogens högsta träd då det ju precis som i en del av nationalsångens Danmark blåser en hel del. Platsens kvaliteter ligger dock odiskutabelt i omgivningarna. Det är till exempel inte långt till stranden, utsikten från backarna runt platsen är fantastisk – och trots platsens litenhet är servicen i topp. Priset ligger långt under medel jämfört med dansk prisnivå.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt