CampingSverige.se

4.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Camping Kids
Dela
 

Danmarkspremiär på Camping Kids

Säsongen 2009 inför Dancamps Camping Kids i Danmark. Programmet är redan känt från utländska campingplatser.

Väljer din familj att avverka semestern i Danmark den här sommaren, har ni alltså något nytt att se fram emot. Danmarkspremiären på Camping Kids innebär att dina barn kan leka och lära, och du kan vinka adjö till de långa bilköerna till sydligare länder.

Camping Kids- aktiviteterna är uppdelade i Club Minis (-8år) och Club Maxis (8-12 år).

Camping Kids- aktiviteterna är uppdelade i Club Minis (-8år) och Club Maxis (8-12 år).


Redan på semesterns första dag, ljuder glada rop vid poolen. Aktivitetsmedarbetaren hoppar så energiskt och klappar i händerna så att hon ramlar i poolen. Vattnet stänker över kanten och det röda teamet jublar högt av glädje. Måndagens vattenpolospel är redan i full gång på den franska campingplatsen. En bit längre bort kisar föräldrarna genom sina solglasögon, samtidigt som de smuttar på någon kall paraplydrink. Det är sol, sommar och vi befinner oss på sydliga breddgrader – eller gör vi inte? Camping Kids heter idén som bäst kan liknas med en slags semesterklubb för barn, där det är helt gratis att delta.

Aktiviteter som Mini Disco, sport och poolparty föregår på flera språk, så en extra bonus med Camping Kids är att det talas främmande språk och barnen får utländska lekkamrater.

- Vi tror att många föräldrar kommer att uppskatta detta nya och helt gratis erbjudande. Självklart är klimatet i Danmark annorlunda och här kan man inte bara spela vattenpolo hela tiden, som i Frankrike, men aktiviteterna anpassas till semesterlandet och platsen. Vi väntar oss mycket av programmet berättar informationschefen på Dancamp, Camilla Dvinge.

Danmark har för länge sedan anklagats för att vara ett tråkigt semesterland i förhållande till konkurrenterna i länderna längre söder ut, vilket det fallande antalet turistnätter bekräftar.

Fakta om Camping Kids:

- Camping Kids utvecklades i Holland av Vacansoleil och startade 2007.
- År 2009 deltar 37 campingplatser i 7 europeiska länder -  i Danmark: Dancamps Nordsø Camping & Dancamps Ajstrup Strand.
- Campingplatserna betalar för arrangemanget, samt står för alla utgifter till material. Camping Kids- aktiviteterna är uppdelade i Club Minis (-8år) och Club Maxis (8-12 år).
- Vacansoleil väljer ut och utbildar anställda i Camping Kids på deras Leisure Academy.

2009 deltar 37 campingplatser i 7 europeiska länder i programmet.

2009 deltar 37 campingplatser i 7 europeiska länder i programmet.


Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt