Housecar

CampingSverige.se

20.4.16

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Designa egna vinyldekaler till ditt fordon

En trend som växer stort i Europa är stickerdekaler i vinyl som man sätter på sitt fordon för att visa vilka som åker med. Eller så används dekalerna för att visa vad man gillar eller tycker är viktigt.
– Vanliga bildekaler har funnits länge, det nya är att man själv designar sin unika dekal on-line med personer, husdjur, symboler och meddelanden, säger Mia Svensson på Originalpeople.

Man kan välja upp till åtta figurer per dekal.

Man kan välja upp till åtta figurer per dekal.


Det finns flera sajter som erbjuder sticker dekaler, en är www.originalpeople.se. På denna sajt skapar man sin personliga dekal genom att välja bland hundratals kroppar, huvuden, djur och symboler. Upp till åtta figurer kan man välja per dekal. Figurerna är indelade i kategorierna Man, Kvinna, Kille, Tjej, Pojke, Flicka, Bebis och Mer.

Figurerna skräddarsys efter eget önskemål.

Figurerna skräddarsys efter eget önskemål.


Huvud och kropp

I alla kategorier, förutom Bebis och Mer, så väljer man först huvud med önskad frisyr och önskat attribut som glasögon, hörlurar, solglasögon, keps, hatt, cykelhjälm etc. För kategorin Man kan också väljas ansiktsbehåring som helskägg, hipster, pipskägg, mustasch etc.

Därefter väljer man kropp baserat på intresse t.ex. fotboll, matlagning, stickning, cykling, fotografering, bilkörning, trädgårdsskötsel, spela gitarr, grillning, styrketräning, segling osv. Har man husdjur så väljer man dessa i kategorin Mer, där man även kan välja att lägga till symboler som hjärtan, yogasymboler, husbil, husvagn, tummen-upp etc.

Välj mellan vit och svart vinyl samt 12 cm eller 8 cm hög.

Välj mellan vit och svart vinyl samt 12 cm eller 8 cm hög.


Välj egen text

Sista steget är skriva en text/meddelande som visas under dekalen. Här kan man vara hur kreativ man vill, här är några exempel:
Välkomna till oss!
Perssons ombord
Ingen stress!
Pia & Lasses husbil
Vi rullar på!

Figurerna är helt utskurna i en kvalitetsvinyl och går att sätta på plana ytor som t.ex. fönster, lack, surfplattor, brevlådor, dörrar, glasväggar, mobiler och skåp. Saker som man vill sätta en personlig och rolig touch på. Det går att välja på vit eller svart vinyl och det finns två storlekar att välja på: 12 cm eller 8 cm höga. Bredden varierar baserat på antal figurer som man väljer.

Mia Svensson möter besökare på Elmiamässan 2015.

Mia Svensson möter besökare på Elmiamässan 2015.


Samhörighetskänsla

– Vi växer med 20 procent per månad, vilket är otrolig kul. Det var trögt i början att få folk att förstå vad vi egentligen säljer, men när de ser våra dekaler så har de svårt att stå emot. Det är en produkt som sprider glädje och samhörighet.

Vi har t ex flera klubbar som har skapat en egen dekal med klubbens namn samt ett urval figurer och symboler, vilket ger en stark samhörighetskänsla. Då blir det extra roligt när man träffas ute på vägarna eller på ställplatserna/campingplatserna, säger Mia Svensson.

Se också...
Länkar Länkar:
Länkar Originalpeople
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt