Det är i förtältet det händer

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

I förtältet äter vi och tar skydd när solen blir för het eller när det regnar. Vi äter, myser, ser på TV och lever i uterummet. Uppsättning och underhåll av förtält, samt presentation av nyheter är ett tema inom camping som är lika säkert som att våren kommer.

Förtältet är en viktig del av campinglivet. Det ger dig många praktiska möjligheter och skapar en speciell stämningFotograf: EuroTents Antingen du har investerat i ett förtält eller om du har plockat fram ditt gamla så är underhåll viktigt. Ett välskött tält både håller längre och ger större glädje i uterummet. Det är självklart stor skillnad när det gäller kvalitet, storlek och inte minst pris på de olika förtälten. Materialval, stänger, olika uppspänningsmöjligheter och tilläggsutrustning är sådant du måste ta hänsyn till när du köper nytt förtält. Därför kommer vi heller inte med några rekommendationer för vad du bör köpa, då det är så individuellt, men rådet är att ta sig gott om tid och skaffa sig en bra översikt över vad som finns på marknaden. Det finns många fabrikanter och modeller på marknaden och inte minst olika tält såsom helårstält, universaltält etc. Nu när vi närmar oss den livligaste säsongen presenterar Bobil & Caravan en översikt över några av nyheterna när det gäller förtält för sommaranvändning som finns på den norska marknaden. Välj rätt förtält Du bör hitta ett tält som passar de behov du har. Den stora skillnaden ligger oftast i om man reser runt mycket eller om man ligger fast två till flera veckor på samma campingplats. Reser man mycket väljs som regel ett förtält som är mindre och lättare att sätta upp. Ligger man längre tid anskaffar de flesta sig ett större tält som kräver mer tid och rutin att sätta upp. Sommarförtältet kan som regel också användas till flera olika semestrar mellan påsk och höstsemester. Vintertid är det helt annorlunda förtält som väljs då det skall tas hänsyn till snöfall och försäkringsbestämmelser.

Du bör hitta ett tält som passar de behov du har. Den stora skillnaden ligger oftast i om man reser runt mycket eller om man ligger fast två till flera veckor på samma campingplats Först – Vad är ett A-mått? På husvagnen sitter en skena där du skall fästa förtältet till vagnen. Denna skena går hela vägen ner dit vagnen slutar, både bak och fram. Längden på skenan, plus avståndet till backen utgör A- måttet. Det är väldigt viktigt att du är säker på vad A – måttet är innan du köper ett nytt förtält, så att du är säker på att tältet passar. Hos återförsäljaren finns upplysningar om vilka A-mått de olika vagnarna har, men det rekommenderas också att du mäter själv. När du skall ta fram A-måttet är det viktigt att vagnen står på ett plant underlag och att den står rätt. Det bästa är om du kan använda ett långt måttband på rulle men du kan också använda ett snöre. Det är mycket lättare om man är två när detta skall göras. Kom ihåg att A-måttet är baserat på måttet runt hela skenan och ner till backen på var sida. Ett eventuellt trägolv i tältet skall därför vara placerat på marknivå så att hjulet i praktiken står på golvet. Läs mer här: www.isabella.net, www.ventura-camping.com

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket