Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

7.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Det är nu på förslag att Danmark skall få större campingstugor

På danska campingplatser finns ökad efterfrågan efter större campingstugor, också från den lite större familjen med barn. Det betyder att det nu finns hopp.

Stugor, Topcamp Vikær Diernæs Strand Camping.

Stugor, Topcamp Vikær Diernæs Strand Camping.


Gränsen för storleken på danska campingstugor ligger idag på 25kvm, och det betecknas som för litet av källor i den danska campingbranschen. De danska campingplatserna konkurrerar stort med speciellt svenska och tyska platser, som erbjuder hytter med större kapacitet.

De konservativa vill nu ändra lagen och lägger därför fram ett förslag om att öka arealen för stugor på de danska campingplatserna. Från de nuvarande 25 kvm till 35 kvm, dock med en begränsning till 30 kvm, om placeringen är närmare än 300 meter från kusten. Från politiskt håll har man länge varit uppmärksam på problemet, och saken har legat hos miljöministeriet under en tid.

Bakgrunden till förslaget är framför allt att få den danska campingbranschen mer jämn med konkurrenterna i grannländerna, till gagn för både campingplatserna och turisterna. Konkurrensen från svenska och tyska platser är hård, och förslaget möts med belåtenhet från källor i branschen.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt