Kama Fritid

CampingSverige.se

11.1.19

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Det svänger om Carnival Caravan!

Louisiana Avenue är en svensk glädjeorkester som förvaltar det musikaliska arvet från New Orleans bättre än de flesta. En viktig beståndsdel i bandets shower är den ombyggda husvagnen ”Carnival Caravan”.

Bandets sångare och frontman, Pär Stenhammar.

Bandets sångare och frontman, Pär Stenhammar.


Glädjeorkestern Louisiana Avenue liknar inget musikbranschen tidigare känt till. Bandets sångare och frontman, Pär Stenhammar, hade länge haft en dröm om att kunna förflytta musikupplevelsen. Sagt och gjort – en husvagn renoverades för att specialbyggas till huvudscen för bandet och går nu under namnet ”Carnival Caravan”.

Debutalbumet släpps 18 januari.

Debutalbumet släpps 18 januari.


Det är med denna färgsprakande karnevalvagn som Louisiana Avenue lyckas med konststycket att transportera sin publik till New Orleans Mardi Gras och bjuda på oförglömliga spelningar, möten och sprudlande glädje. De är riktiga proffs på live-upplevelser och spelar en blandning av främst egna, men även andras låtar.

– Louisiana Avenue är här för att ge er den bästa kvällen i era liv, det är vår plikt och skyldighet! Det är karneval, det är glädje och alla ska med, säger bandets sångare Pär Stenhammar.

Den 18 januari släpper Louisiana Avenue sitt debutalbum ”2107 Delachaise” och de ger sig sedan iväg till Sweden Live den 22 januari. Några dagar därpå ges chansen att höra det rykande färska tonerna live när bandet ställer till med stor releasekonsert den 25 januari på Fasching i Stockholm.

50 spelningar

Första singeln ”Do Your Dance” är en medryckande vitamininjektion med tydliga dofter från New Orleans och Karibien. Låten handlar om rätten och glädjen i att uttrycka sig genom dans - hur den än ser ut.

Under 2018 gjorde Louisiana Avenue uppåt 50 spelningar på allt från festivaler till olika evenemang runt om i landet. Bland annat Volvo Ocean Race, EuroPride, Rock Off, O'Learys 30-årsjubileum och Hasslöfestivalen. Dessutom blev det två utsålda konserter på Scalateatern i Stockholm. Flera stora artister har gästspelat i Louisiana Avenues färgsprakande ”Carnival Caravan” bl a Danny Saucedo, Gunhild Carling och Samir & Viktor.

Tillsammans med sin publik skapar Louisiana Avenue en oförglömlig upplevelse av glädje, musik och dans, precis på samma sätt som New Orleans har inspirerat sina besökare.

Bandmedlemmar:

Pär Stenhammar - Sång
Fredrik Dahllöf - Trummor
Marcus Fernholm - Piano
Martin Wilhelmsson - Bas
Hjalmar Leissner - Gitarr
Leon Falk - Trombon
Bosse Gustafsson - Saxofon
Isac Åberg - Trumpet

Se filmklippet!

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt