Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

23.11.18

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Dethleffs höjer pulsen

Dethleffs presenterar en helt ny husbilsserie inför 2019. Pulse är resultatet av 18 månaders utveckling med ett nytt designspråk såväl interiört som exteriört. Nytt är också en helintegrerad modell i Alpa-serien samt en invändig uppfräschning av storsäljaren Trend.

Nya Pulse finns både som halv- och helintegrerad.

Nya Pulse finns både som halv- och helintegrerad.


Med nya Pulse ville Dethleffs inte bara ta fram nya former, utan också noga tänka igenom hur man kan påverka människors allmänna välbefinnande på ett positivt sätt. Det man framför allt lägger märke till hos Pulse-modellerna är den rundade övre bakdelen samt den integrerade versionens nya front och den nya överbyggnaden hos den delintegrerade versionen.

Dethleffs har minskat på trädekoren. Så här ser Trend I 7057 DBL ut med dekorvalet Topaz Talk.

Dethleffs har minskat på trädekoren. Så här ser Trend I 7057 DBL ut med dekorvalet Topaz Talk.


Harmonisk design

Dethleffs har minskat mängden trädekor och fokuserat på enhetligt färgade naturtoner i grått och beige. De nya överskåpen är rundade i nederkant och skapar en känsla av rymd samtidigt som de erbjuder gott om förvaringsutrymme. De innovativa Maxi-Flex-skåpluckorna är mjuköppnande och lätta att öppna. Det steglösa IsoProtect-isolerade golvet minimerar risken att snubbla eftersom det inte finns några nivåskillnader i golvet. På utsidan har Pulse fått rena linjer som löper från T- och I-modellernas nya aerodynamiska front till det mjukt rundade bakpartiet.

Trend I 7057 DBM.

Trend I 7057 DBM.


GT-paket

Ingenjörerna har lagt mycket krut på ljussättningen av interiören. Ljusexperten Gabriele Allendorf har tagit fram ett belysningskoncept baserat på tre horisontella belysningsytor i fordonet vilket kan beställas som tillval för Pulse.

Pulse passar in mellan Trend- och Esprit-modellerna i Dethleffs modellprogram och kan fås i del- eller helintegrerad version. För den som vill ge Pulse en personlig prägel kan alla modeller också beställas i en Gran Turismo-variant i färgerna vit, silver eller svart, med ett omfattande utrustningspaket.

Nya Grand Alpa I 7820-2.

Nya Grand Alpa I 7820-2.


Ny Alpa

Inför modellåret 2019 introducerar Dethleffs även Alpa I, som också kommer att bli "pricken över i:et" för Alpa-serien. Den helintegrerade Alpa I 7820-2 har nedsänkbara alkovbäddar och den för Alpa-modellen så typiska stora runda bakre sittgruppen – på Fiatchassi med dubbelgolv.

Badrum i Trend I 7057 EBL.

Badrum i Trend I 7057 EBL.


Trend

Storsäljaren Trend har till det nya modellåret fått ny fräsch inredning med mindre trädekorationer och mer accentfärger. De integrerade modellerna har fått en ansiktslyft och totalt lanseras tre nya planlösningar. Den minsta varianten är T/I 6557 DBM med en längd på 660 cm, Queen Size-bädd och stort badrum. Modell T/I 7057 DBL är utrustad med Queen Size-bädd medan T/I 7057 EBL är i stället har två enkelbäddar.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt