Husbil365

CampingSverige.se

5.9.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Dragsö Camping nomineras till Stora Turismpriset

Dragsö Camping i Karlskrona är en av kandidaterna till Stora Turismpriset 2017. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Dragsö Camping är en fyrstjärnig modern campingplats på en egen ö i kärnan av Blekinges skärgård.

Dragsö Camping är en fyrstjärnig modern campingplats på en egen ö i kärnan av Blekinges skärgård.
Fotograf: Dragsö Camping


Region Blekinges motivering till nomineringen av Dragsö Camping lyder:
”I det familjeägda bolaget tänker man nytt och vågar investera. Dragsö Camping & Stugby visar goda resultat år efter år. Många aktiviteter gör att ett boende på campingen lockar till skratt, äventyr och inspiration. Genom att satsa på och paketera fiske har man förlängt säsongen med över 20 veckor.”

Familjen Berg; från vänster Maximilian, David, Andreas, Marinette och Thomas Berg.

Familjen Berg; från vänster Maximilian, David, Andreas, Marinette och Thomas Berg.
Fotograf: Region Blekinge


Fiskesafari

- Det är mycket glädjande och hedrande att bli nominerad efter att ha arbetat i branschen så många år, säger Thomas Berg, ägare till Dragsö Camping. Att vi lyckats utveckla campingen är inte enbart familjens förtjänst utan även tack vare duktiga och engagerade medarbetare.
Den fyrstjärniga campingen ligger på en ö i Karlskronas skärgård och drivs av familjen Berg sedan 38 år. På campingen finns ett stort utbud för både stora och små, bland annat en äventyrsgolfbana som är byggd som en miniatyr av Karlskronas världsarv, jacuzzi, trollskog, fotbollsplan, basket, vandringsstig och havet finns för njutning och motion.

Campingen har många utländska gäster och arbetar aktivt på utlandsmarknader. Skyltar och anvisningar finns på olika språk. I jämn takt investerar Dragsö Camping i nya stugor för att kunna erbjuda säsongsförlängning för fiske och åretruntboende för besökare som vill bo på i stuga istället för hotell. Campingen erbjuder fiskesafari runt Karlskrona i de aluminiumbåtar som finns för uthyrning. En nischprodukt är sjöfågeljakt. I närtid kommer man att investera i en paddeltennisbana och en pool.

Fakta Stora Turismpriset

Det är Tillväxtverket som är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som delar ut Stora Turismpriset. Priset är på 100 000 kronor. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats.Stora turismpriset delas ut i anslutning till SKL-konferensen om besöksnäring den 7 december i Stockholm.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt