Housecar

CampingSverige.se

29.6.13

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Dyrt att campa i Schweiz – se var det är billigast

I en undersökning gjord av tyska ADAC tittade man på genomsnittspriserna för en familj på två vuxna och ett barn på camping på europeiska campingplatser med husvagn eller husbil. Tolv länder var med i undersökningen.

I en undersökning gjord av tyska ADAC visade det sig att Schweiz var det dyraste landet att campa i för en familj på två vuxna och ett barn på camping

I en undersökning gjord av tyska ADAC visade det sig att Schweiz var det dyraste landet att campa i för en familj på två vuxna och ett barn på camping


Det visade sig att Schweiz var det dyraste landet, av alla europeiska länder, att campa i under högsäsong.
Med ett genomsnittspris på 46,27 Euro ligger Schweiz i topp följt av många campares favoritdestination Italien, där genomsnittspriset ligger på 41,49 Euro. Ungern är billigast, där en familj sparar i genomsnitt 22,22 Euro.

- Det är stor skillnad på vad det kostar att campa i Europa. Schweiz är generellt ett dyrt land att resa i, även som campare. Annars är det speciellt länderna runt Medelhavet som ligger på en högre nivå, säger semesterkonsult Frederik Valmin på Danska FDM och understryker att det är fråga om genomsnittspriser.

Spannet mellan de dyraste och billigaste campingplatserna är då också särskilt stort i länder som Italien och Frankrike, där inte bara de enskilda platsernas faciliteter, utan också i hög grad belägenhet och härlighetsvärde avgör priset.

Det är ingen tvekan om att platserna söder ut mot Medelhavet drar upp genomsnittet. Just Medelhavet lockar många och det är också orsaken till att Kroatien som under åren har varit en populär destination bland campare också är bland de dyrare länderna, säger Fredrik Valmin.

Mer överraskande är det att Tyskland, som många campare kör igenom, har Europas tredje lägsta genomsnittspris.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt