Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

13.9.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Elmia 2017 summeras

Intresset för det mobila livet fortsätter öka med trender mot såväl stort och flott som smått och gott. Både extravaganta vagnar där inget saknas och kompakta lättviktare med allt på liten yta gjorde succé på årets Elmia Husvagn Husbil.

Forsbergs Fritidscenter visade upp en Concorde med plats för bil i garaget.

Forsbergs Fritidscenter visade upp en Concorde med plats för bil i garaget.
Fotograf: Christer Hellemarck


– Det här är höjdpunkten på året för både oss och våra kunder. Mässan bidrar till en enorm tillväxt för branschen som gagnar både oss och kunderna. Här får vi chansen att träffa dem och tillgodose deras behov och önskemål, säger Maria Valentin, vd på Forsbergs Fritidscenter, som bland annat visade upp Concordes nya husbilsmodell Centurion 1060 G, anpassningsbar helt efter kundens val.

KABE:s nya specialbyggda tvåvåningshusvagn Imperial Tower 880 på 26 kvadratmeter plus takterrass drog många blickar, liksom Morelos nya lyxhusbil Empire Liner 118, som visades med en Porsche 911 i det lilla garaget därbak.

Medan husvagnsförsäljning ligger stadigt parkerad med bara en skillnad på 0,1 procent mot föregående år fortsätter husbilarna stadigt och starkt att rulla framåt och uppåt. Under augusti registrerades 629 husbilar i Sverige, jämfört med 447 samma månad förra året. Hittills i år är ökningen 17,37 procent, enligt statistik från Husvagnsbranschens Riksförbund.

KABE:s nya specialbyggda tvåvåningshusvagn Imperial Tower 880 på 26 kvadratmeter plus takterrass drog till sig många blickar.

KABE:s nya specialbyggda tvåvåningshusvagn Imperial Tower 880 på 26 kvadratmeter plus takterrass drog till sig många blickar.
Fotograf: Christer Hellemarck


Affärer och aktiviteter

Paret Morgan Eriksson och Malin Couchér åkte från Katrineholm för att ta del av allt som mässan hade att erbjuda.
–Elmia Husvagn Husbil är en bra mässa med ett intressant utbud, vi ser det som en språngbräda för vårt kommande husbilsköp. Vi tittar extra på husbilar, vi ska köpa en inför nästa sommar, då är det perfekt att se alla modeller på en och samma plats, säger Morgan Eriksson.

Elmia Husvagn Husbil summerar fem fartfyllda dagar, både för affärer och alla de populära aktiviteter som mässan erbjuder. Husbilsskola, danskvällar, oktoberfest och Elmia Grill lockade många besökare till fest och umgänge. Likt tidigare år var det fullbokat på mässcampingen där cirka 6400 personer bodde.

– När vi summerar mässan kan vi konstatera att utställarna har varit nöjda och haft god försäljning.Det är också glädjande att det kommer fler yngre mässbesökare och förstagångsköpare. Detta är en mässa för hela familjen, säger Stefan Carlsson, projektledare för Elmia Husvagn Husbil.

36 275 besökare kom till årets mässa.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt