Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

1.9.10

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Flickr.com
Dela
 

Elmia Husvagn Husbil 2011: 500 campingfordon på rekordmässa

Närmare 500 campingfordon ställs ut på årets rekordstora Elmia Husvagn Husbil.

Klicka för större bild


- I stort sett allt som finns att köpa på den svenska marknaden visas på mässan, konstaterar Jörgen Nyström, projektledare för Elmia Husvagn Husbil.

En inventering av årets mässa visar att 256 modellvarianter av husbilar,
208 husvagnstyper, 7 olika villavagnar, 3 tältvagnar, 1 camper samt 35 förtält finns att titta på i hallarna. Det är fler än någonsin tidigare. Den tydliga trenden är att målgruppsanpassningen blir allt starkare.

- Tillverkarna av vagnar och bilar förstår de affärsmöjligheter som ges genom att målgruppsanpassa. En barnfamilj har helt andra krav än exempelvis ett seniorpar.
- I och med att det tillkommit nya kundgrupper, så har också antalet modeller ökat, vilket gör att vi kan se fler "skräddarsydda"
standardlösningar än tidigare, framhåller Jörgen Nyström.

En annan intressant utveckling är att många bilar och vagnar är intressestyrda. Ett tydligt exempel är exempelvis den husbil och kombinerad hästtransport som Polar har tagit fram. Den är utvecklad för att passa en kundgrupp som nyligen hittat till husbilslivet. I husbilen har man plats för boende och två hästar.

- Tillverkarna svarar nu upp mot de behov som köparna har. De nya camparna vill ha sitt ekipage för att kunna utöva sitt fritidsintresse, menar Jörgen Nyström.

Konkurrensen om köparna är hård, men stämningen i mässhallarna vittnar om framtidstro. En undersökning bland landets större återförsäljare visar också på fortsatt god försäljning för 2011.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt