Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

12.9.11

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Elmia Husvagn Husbil 2011: Uppfyllda förväntningar

Siffrorna talar sitt tydliga språk, husvagns- och husbilsbranschen har fortsatt vind i seglen. Det bekräftades under Elmia Husvagn Husbil 8–11 september. De förhoppningar som både återförsäljare och tillverkare hade innan mässan har slagit in. Trots att det är darrigt på världens börser och att många befarar en nedgång i ekonomin, går försäljningen av 2012 års modeller bra.

Husvagns- och husbilsbranschen har fortsatt vind i seglen

Husvagns- och husbilsbranschen har fortsatt vind i seglen


30 års jubilerande Elmia Husvagn Husbil kan se tillbaka på en framgångsrik tid. Fokus ligger på framtiden och mässans projektledare Jörgen Nyström gör bedömningen att intresset för det mobila livet kommer att växa ännu mer. Han baserar det bland annat på den branschbarometer som Elmia tog fram strax innan mässan.
– Branschen själv spår att försäljningen nästa år kommer att ligga i nivå med eller något bättre än rekordåret 2011. När vi nu summerar Elmia Husvagn Husbil 2011 och det nya försäljningsåret tar vid, kan vi konstatera att än så länge uppfylls den prognosen.

Nya siffror från Trafikstyrelsen visar dessutom att antalet registrerade husvagnar och husbilar totalt sett blir fler.
– Det sker alltså en reell tillväxt, säger Jörgen Nyström.

Trenden inom branschen är ökad valfrihet. Tillverkarna satsar både på stora och små ekipage med större möjligheter för kundanpassning.
– Det är inte den traditionelle camparen som driver på utvecklingen utan nya användare kommer till, som exempelvis golfare, orienterare och ”hästfolk”. De är egentligen inga traditionella campare, men de uppskattar det mobila boendet. Detta är en målgrupp med nya krav på finesser och funktioner. Att utvecklingen drivs framåt är positivt för alla.

Antal besökare på Elmia Husvagn Husbil 2011: 35 554

Läs mer här: www.elmia.se

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt