CampingSverige.se

10.9.12

Av: Lasse Løndahl Henriksen
Dela
 

Elmia Husvagn Husbil 2012: Intresset för mobilt boende fortsatt högt, försäljningen vänder upp redan nästa år

Intresset för det mobila boendet är fortsatt mycket högt. Det konstateras efter Elmia Husvagn Husbil som arrangerats i Jönköping den 6–9 september. Mässan, som i år var rekordstor, gav branschen all anledning att andas framtidstro.

Intresset för mobilt boende fortsatt högt

Intresset för mobilt boende fortsatt högt


Årets mässa togs ännu en hall i bruk

– Under de fyra mässdagarna säljs ungefär 20 procent av den totala årsförsäljningen. Det säger egentligen allt om vilken betydelse mässan spelar för branschen, säger mässans projektledare Jörgen Nyström.

Till årets mässa togs ännu en hall i bruk på Elmiaområdet. Den totala monterytan var 32 500 kvadratmeter. Och än en gång var mässan utsåld till sista kvadratmetern.

Av den nedgång som drabbat husvagns- och husbilsbranschen under första halvåret syntes inga spår under mässdagarna.
– Den branschundersökning Elmia Husvagn Husbil genomfört visar att årets försäljning förväntas minska med 10 procent, jämfört med 2011. Men då ska man veta att fjolåret var ett historiskt toppår. I samma enkät säger branschen att försäljningen väntas vända upp redan nästa höst, berättar Jörgen Nyström.

Elmia Husvagn Husbil består av två delar. Den ena är utställningen, där det visas husbilar, husvagnar, villavagnar och allt annat som hör det mobila livet till. Den andra delen rymmer den sociala festivalen där närmare 10 000 campare träffas, trivs och har trevligt under fyra dagar.
– Mässan är camparnas motsvarighet till Dreamhack eller Roskildefestivalen. Det är en riktig happening som pågår här på Elmia.

När det gäller 2013 års modellnyheter som visades kan man sammanfatta dem med att de blir större och lyxigare.
– Man vill ha det bättre borta än hemma. När man har semester vill man lyxa till det, det syns på de modeller som nu visas. Campinglivet idag är modernt och bekvämt.

Fakta

Antal utställare: 140                                                      

Monteryta: 32.500 m2

Publiksiffra: 35.678 (35.554, 2011)

Arrangeras nästa gång: 12–15 september 2013

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt