CampingSverige.se

7.9.11

Av: Pernille Lykke Hanse Fotograf: Elmia AB
Dela
 

Elmia Husvagn Husbil 2012: Stark uppgång i branschen i år

Årets försäljning av husbilar och husvagnar landar på ett kraftigt plus mot förra året. Det visar Elmia Husvagn Husbil Branschbarometer, som nyligen genomförts.

Klicka för större bild


– Landets återförsäljare räknar med tio-procentiga försäljningsökningar av antalet husvagnar och husbilar. Men tittar man på omsättningen är det frågan om en närmare 20 procentig ökning jämfört med förra året, berättar Jörgen Nyström, projektledare för Elmia Husvagn Husbil.

Husbilarnas försäljningsframgångar fortsätter allt jämnt och efter lågkonjunkturens tillfälliga nedgång ser 2011 ut att sätta nytt försäljningsrekord. Husvagnarna, som backade något förra året, har återhämtat sig starkt och visar också på starkt plus.

Elmia Husvagn Husbil Branschbarometer har även tagit fram en prognos för 2012 utifrån branschens förväntningar.
– Sammantaget blir vår prognos att försäljningen av såväl husvagnar som husbilar inte bara når upp till årets höga volymer. De kommer också att överträffas. För husvagnar är prognosen en något mindre ökning än för husbilar, säger Jörgen Nyström.

Elmia Husvagn Husbil Branschbarometer genomfördes under vecka v. 35 och bygger på statistik, prognoser och kommentarer från återförsäljare i husvagns- och husvagnsbranschen. De intervjuade återförsäljarna svarar för närmare 70 procent av branschens omsättning.

Läs mer här: www.elmia.se

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt