CampingSverige.se

14.8.12

Av: Lasse Løndahl Henriksen
Dela
 

Elmia Husvagn Husbil 2012: större än någonsin

Årets upplaga av Elmia Husvagn Husbil blir den största genom tiderna. En utbyggnad av hallarna innebär att mässan utökas med 4000 kvadratmeter.
-Trots det är mässan fullbokad, konstaterar Jörgen Nyström, projektledare för mässan.

Elmia Husvagn Husbil mässan utökas med 4000 kvadratmeter

Elmia Husvagn Husbil mässan utökas med 4000 kvadratmeter


Nordens största mässa

Elmia Husvagn Husbil är Nordens största mässa för mobilt boende och i år blir den till och med större än tidigare. Elmia har under året byggt ut sina mässhallar och Elmia Husvagn Husbil blir först ut att använda de nya ytorna.
- Det här gör att vi får ett bättre flöde i hallarna och det blir mer utrymme för besökarna, säger Jörgen Nyström.

Men mycket är också sig likt på mässan. Precis som vanligt finns i stort sett alla fabrikat när det gäller husvagnar, husbilar och villavagnar på plats för att visa upp sina modeller och nyheter. Här finns också det stora knalletältet där du kan köpa mattor, dynor, stolar, gardiner, husgeråd och annat som underlättar och förgyller campinglivet.

- För den som går i köp-tankar är mässan ett perfekt tillfälle att skaffa sig ett bra beslutsunderlag. I och med att alla finns på plats är det enkelt att jämföra de olika ekipagen med varandra. Du kan titta, känna, provsitta och se om vagnarna och bilarna motsvarar de krav du har. Om inte annat kan man passa på och se de allra största bilarna och vagnarna och drömma sig bort lite, säger Jörgen Nyström.

Nya resmål

Även om man inte planerar att köpa nytt, finns det mycket att hämta på mässan. Här kan man till exempel få goda idéer om vart man kan åka och semestra.

- Dels är det lätt att snappa upp tips från andra besökare, dels kan man inspireras av de campingar och destinationer som ställer ut på mässan, säger Jörgen Nyström.

Dansar och ler

Elmia Husvagn Husbil är också en social mötesplats. Många kommer hit för att träffas och trivas. Den tillfälliga campingen som byggs upp utanför Elmia rymmer 2700 ekipage och blir snabbt fullbokad.

Utöver det finns kring 2400 ställplatser på mässans parkeringar, vilket gör att det totalt sett bor kring 10 000 människor på området.

Det brukar råda en sorts festivalkänsla under mässdagarna. Man knallar runt på mässan, träffar folk och går och dansar på kvällarna. Man har helt enkelt kul på Elmia Husvagn Husbil.  

Elmia Husvagn Husbil arrangeras i Jönköping och håller öppet 6–9 september.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt