Housecar

CampingSverige.se

18.9.15

Av: Johan Persson
Dela
 

Elmia Husvagn Husbil 2015: Positiva resultat för het bransch

Det går som tåget för husvagns- och husbilsbranschen. Det pekade årets upplaga av Elmia Husvagn Husbil på. Utställarna var generellt positiva och gladdes över försäljningsresultaten och det stora intresset hos besökarna.

Tyska LMC nylanserade sina husvagnar i samband med Elmia Husvagn Husbil.

Tyska LMC nylanserade sina husvagnar i samband med Elmia Husvagn Husbil.


Årets mässupplaga pekar fortsatt på trenden att både stora och lyxiga, men även små och kompakta fordon blir allt mer eftertraktade. Årets mässa såg också återkomsten av flera kontinentala husvagnsmärken. LMC, Dethleffs, Sunlight och Tabbert är nu tillbaka på den svenska marknaden efter några års frånvaro.

Johan på företaget Netmine som utvecklat appen MyHobby, här bredvid Hobby Caravans vd Mats Svensson.

Johan på företaget Netmine som utvecklat appen MyHobby, här bredvid Hobby Caravans vd Mats Svensson.


Modern teknik

En annan trend är att den moderna tekniken flyttar in i våra fritidsfordon. Hobby lanserar en ny app med namnet MyHobby. Appen är gratis och tillgängligt för alla. Den som äger en Hobby husvagn kan dessutom använda den för att styra husvagnens funktioner som t ex värme och belysning.

Systemet kan slå larm om vagnen utsätts för vibrationer eller inbrott. I appen lagras också vagnens servicebok. För alla oavsett märke på sin vagn kan man med hjälp av appen leta efter campingplatser och även bygga sin drömhusvagn.  

Magnus Wetterö, vd Swift Norden.

Magnus Wetterö, vd Swift Norden.


Premiär för Swift

Ny marknadsaktör är engelska Swift som har husbilar och villavagnar i sitt utbud. Husbilarna har modellnamnet Toscane och finns i tre olika planlösningar. Villavagnar finns i flertalet storlekar, där den minsta går under namnet S-Pod.  På drygt 12 kvadratmeter ryms komplett hygienutrymme, rymligt kök och vardagsrum med förvaringsutrymmen. En säng fälls ned från väggen när den används, praktiskt och platsbesvarande.

Ökning

Totalt besöktes årets mässa av 35 537 personer, ca 300 fler än fjolåret. Nästa års upplaga av Elmia Husvagn & Husbil arrangeras 8-11 september 2016.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt