Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

4.5.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

En ny ölmässa skapas

Kunskapen om och intresset för öl är stort i Norrland. Nu får norrlänningarna sin egen ölmässa.

Ölmässan Nolia Beer hålls 7-8 oktober 2016 i Umeå.

Ölmässan Nolia Beer hålls 7-8 oktober 2016 i Umeå.


Nolia startar ölmässan Nolia Beer som hålls 7-8 oktober 2016 i Umeå. Nolia Beer hålls under det nya konceptet Nolia mässveckor.
”- Kunskapen om öl är stort i Norrland och intresset ännu större. Därför känns det helt naturligt att vi på Nolia nu startar en ölmässa”, säger Sussie Wikström, projektledare för Nolia Beer.
Sverige har en av de största koncentrationerna av ölproducenter per capita i Europa med över 200 bryggerier och ölintresset är enormt, enligt hemmabryggaren och ölfantasten Christian Ericsson.

”- Utvecklingen de senaste fem åren inom mikrobryggd öl har varit helt enorm. Det finns cirka 70 hemmabryggare i vår region, men det finns framför allt en mängd före detta hemmabryggare som nu tagit det stora steget till starta ett mikrobryggeri. Detta innebär att deras brygder, som tidigare bara avnjöts i hemmets trygga vrå, nu finns tillgängliga via restauranger och Systembolag”, säger Christian Ericsson.

Med det underlag och intresse som finns i Norrland var det naturligt för Nolia att starta en ölmässa.
”- Särskilt när konceptet med Nolia mässveckor togs fram, något som gjorde det enklare att starta helt nya mässor”, berättar Sussi Wikström, projektledare för ölmässan som fått namnet Nolia Beer.

Under mässan kommer årets öl att utses i ett antal kategorier.

Källa: Nolia

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt