Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

16.6.15

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Engelska Swift är tillbaka i Sverige

Swift Group, som producerar över 14 000 fritidsfordon om året, återkommer nu till Sverige och Norden. I Sverige kommer företaget framför allt att satsa på husbilar.

Klicka för större bild


Årsmodell 2016 lanserar den över 50 år gamla producenten en husbilsserie som är speciellt framtagen för nordiska förhållanden. Försäljningsansvaret för fabrikatet och exklusiv agent i Norden är Swift Norden AB, som drivs och ägs av Conny Ekman och Magnus Wetterö, båda med lång erfarenhet från branschen.

– Vi är både stolta och glada över förtroendet att få representera Swift på den nordiska marknaden. Det är en tung aktör som nu kommer in på spelplanen. Storbritannien är Europas enskilt största marknad med över 30 000 sålda nya fritidsfordon varje år och Swift har över 40 % marknadsandel, säger Magnus Wetterö, VD för Swift Norden AB.

Magnus Wetterö och Conny Ekman.

Magnus Wetterö och Conny Ekman.


Ny affärsmodell

Swift nöjer sig inte bara med att lansera nya husbilsmodeller på den nordiska marknaden. Även affärsmodellen och hur produkten presenteras blir nytt.

– Vi har valt en affärsmodell där vi minimerar kostnader och mellanhänder. Våra återförsäljare kommer att köpa husbilarna direkt från fabrik. Ytterligare ett led i att göra produkten så prisvärd som möjligt är att bilarna blir väldigt välutrustade redan i standardutförande: exempelvis är 100 W solcell, i karossen integrerad markis från Thule, isolerade- och uppvärmda tankar, golvvärme och backmonitor standard, säger Magnus och fortsätter:

– Swifts husbilar ligger prestandamässigt i det högre segmentet. Men inte prisbilden. Vi kommer att kunna erbjuda riktigt attraktiva priser på grund av affärsmodell och utrustningspolicy, kombinerat med att vi satsar på färre antal modeller vilket ger produktionsfördelar hos fabriken.

Klicka för större bild


Premiär på Elmia

Swifts husbilar levereras med 3 års helfordonsgaranti och 10 års täthetsgaranti från fabrik. Auktoriserad att sköta eftermarknaden är den rikstäckande verkstadskedjan MECA. Rekryteringen av återförsäljare är i full gång, och den stora premiären och lanseringen av Swifts husbilar sker på husbils- och husvagnsmässan Elmia i Jönköping den 10-13 september.

– Vi har redan tecknat avtal med flera starka återförsäljare. I Kungsbacka söder om Göteborg har vi Auto Lounge AB, en etablerad bilhandlare som också är MECA verkstad. I Linköping, Östergötland, startar en känd branschprofil, Jörgen Trygg, nytt företag med Fritidsfordon Öst AB. Norrut i Sundsvall har vi Rylander Bil AB, etablerad Mercedes- och Peugeot handlare. Totalt räknar vi med att ha ca 10 återförsäljare klara till lanseringen i september, avslutar Magnus Wetterö, VD för Swift Norden AB.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt