CampingSverige.se

2.7.11

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

England: Ashurst Caravan Park – oförstörd naturplats i New Forest Nationalpark

Ashurst Caravan Park i New Forest Nationalpark är en plats man aldrig glömmer. Det är fantastiskt att det finns campingplatser som denna i en tid då många investerar i ny vräkig utrustning som swimmingpooler etc. Här finns inte ens en lekplats. Istället fullt av vildhästar!

Klicka för större bild


Enkelt men ett mycket varmt mottagande

Vid entrén till platsen finns ett litet trähus som fungerar som platsens reception. Med ett stort leende hälsas vi varmt välkomna och övertygas om att ifall vi skulle sakna något får vi inte tveka om att säga till. Vi får kod till toalettbyggnaderna som ligger i stort sett mitt på den stora naturplatsen. Byggnaden är inte stor, men det är rent och fint och det är ju det allra viktigaste. Få platser har ström, men vi klarar oss utan det, så oss spelar det ingen roll.

Mot en liten summa kan man ladda upp sin mobiltelefon och sin kamera i receptionen. Man använder dock inte sin telefon så mycket för det är ingen täckning på campingplatsen.

Klicka för större bild


Eldorado för naturälskare

Vi är i New Forest Nationalpark som har flera campingplatser, och någon är om möjligt mer primitiv än denna. Vi befinner oss mitt i opolerad natur, vilket är rätt otroligt i sig själv, eftersom vi bara är 1 ½ timmes bilresa från London. Det ligger små trevliga byar inne i parken, men för övrigt består den av varierad natur och ca 3 000 vilda hästar.

De vilda ponnyerna går också runt på campingplatsen, vilket innebär att man bör ta viss hänsyn. Ingen matning, ingen nedskräpning och all mat måste gömmas undan. När det väl är sagt måste bara tilläggas att hästarna trots allt utgör ett väldigt trevligt inslag här på platsen.

Klicka för större bild


Inga problem för barnen

Som förälder kan man kanske lätt få lite panik över att ha semester på en campingplats där det inte ens finns en enda lekplats. Platschefens svar på min fråga om lekplatsen var: "Lekplats – det finns massor av lekplats här, här kallar vi den bara för skog".

Barnen leker utan problem tillsammans med andra barn från t.ex. Holland och England. Det grävs grottor och dämningar och det spelas fotboll och plockas blommor.

Klicka för större bild


Enda aktiviteten

Det finns alltid ett litet undantag. På en hel vecka finns det endast två aktiviteter på campingplatsen. Den ena är en vandring i skymningen för att komma nära inpå de krondjur som lever i skogen, och barn kan också delta. Den andra är en färgsprakande musikspelande glassbil som kommer in på platsen för att sälja engelsk glass. Det hela känns lite komiskt när bilen rullar in på platsen, eftersom den är en sådan kontrast till allt det andra på platsen. Gott med glass.

Klicka för större bild


Vår härliga bas

Vi är ute och upplever varje dag. Och det finns massor av saker att göra. Se artiklarna nederst på sidan. Varje morgon och varje kväll myser vi i vårt tält. Vi har tur med vädret så vi kan sitta utomhus och njuta av naturen och de vilda hästarna som nyfiket tittar förbi. Semestern här är speciell. Allt går i lugn takt.

Vi umgås hela tiden och allt handlar om de små sakerna i livet. Ett lugn sänker sig över hela familjen och vi njuter tillsammans.

Fin utgångspunkt

Ashurst Caravan Park i New Forest Nationalpark är en bra utgångspunkt för upplevelser i området och här finns massor att se. Med tältet i bagaget kan vi förflytta oss och köra vidare och uppleva den ultimata friheten och det suveräna är att vi klarar oss med så lite. Det njuter vi av.

Klicka för större bild


Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt