CampingSverige.se

7.1.13

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

England: New Forest Nationalpark – en naturpärla nära London

New Forest Nationalpark ligger ca 1 ½ timmes körning söder om London, och här har vi slagit ner vårt tält från Outwell. Vi befinner oss på en av de mest primitiva campingplatser vi någonsin har bott på, men också en av de bästa. Förutom oss är här också massvis av engelsmän, vars favoritplats är just denna. Vi är så glada att vi inspirerades av deras smak

Klicka för större bild


New Forest Nationalpark och vildhästarna

Nationalparken i det sydvästra hörnet av Hampshire är inte ny, även om man kan frestas att tro det när man hör namnet.

Dess historia går så långt tillbaka som till år 1016 när Knut den Store utnämnde området till jaktrevir.

New Forest täcker ett område på 373 km2 och det mest speciella med området är förmodligen de ca 3 000 vilda New Forest ponnyerna.

Nationalparken är ett stort rekreationsområde med ett hav av möjligheter för aktiv semester ute i naturen. Speciellt vandring är populär.

Klicka för större bild


Se upp i trafiken

Det är i stort sett hästar överallt, men också kor, så se upp i trafiken för hästarna går omkring som om de ägde allt. Vilket de i verkligheten faktiskt också gör.

Det finns gott om skyltar så man görs hela tiden uppmärksam på att man skall se upp.

Klicka för större bild


Charmerande Lymington

Inne i själva New Forest ligger det små städer där man kan gå på shopping och på kafé.

Många av dem är idylliska små landsbygdsorter där det är som upplagt för att dricka en äkta kopp engelskt afternoon tea.

Söder om nationalparken, längt ut vid kusten, ligger Lymington (15 000 invånare) och där finns en trevlig liten gågata och en charmerande hamn.

Härifrån kan man ta båt till ön Isle of Wight. Se länk till artikeln nederst på sidan.

I de kullerstensbelagda delarna finns en del tilltalande pubar där man serveras traditionell engelsk öl. En plats dit engelsmännen själva gillar att gå.

Klicka för större bild


Kom ihåg matsäcken

Oavsett hur en utflykt i nationalparken går till är det som upplagt för att packa en väska full med ostsmörgåsar och kaffe för att sedan inta det ute i naturen.

Vid kusten eller längre in i parken finns oanade möjligheter att vandra både kortare och längre turer, och chansen att kunna äta sina smörgåsar i sällskap av de betande hästarna är stor.

Alla kor som också finns i New Forest är frigående, så håll avstånd.

Klicka för större bild


Vackra kyrkor – spännande kultur

Även om New Forest Nationalpark är mest känd för sin natur så finns det också en del spännande kultur.

Speciellt de gamla kyrkorna som är öppna för offentligheten.

St. Saviours Church är en av områdets nyaste kyrkor, från 1905.

Klicka för större bild


Southampton

Vill man gärna besöka en storstad så är den största staden i området också en av de viktigaste hamnstäderna i södra England.

Det finns dock inte mycket kvar av den ursprungliga staden från romartiden eftersom tyskarna bombade sönder den under 2:a världskriget.

Man kan shoppa i ett av de stora shoppingcentrumen, vandra på den gamla stadsmuren eller besöka de vackra och välbevarade Tudor husen från 1500- talet. Här är idag museum.

Southampton är också känt som platsen där många gav sig iväg för att resa över Atlanten. Sist men inte minst var det härifrån som Titanic började sin ödesdigra jungfruresa till New York 1912.

Ashurst Caravan Park och tältet som utgångspunkt

Med tältet har vi egentligen möjlighet att förflytta oss, vilket vi också gör när vädret sviktar eller vi är färdiga med att uppleva ett område.

Denna gång har vi perfekt väder och Ashurst Caravan Park är rätt ovanlig. Se länk till artikeln om campingplatsen nedan.

Dessutom reser vi med ett mindre tält och lätt utrustning, så vi kan förflytta oss, men allt är så perfekt så vi väljer att stanna och njuta av vår nyfunna semesterpärla.

Se artiklarna nedan.

Klicka för större bild


Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt