Campout

CampingSverige.se

26.10.11

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Eura Mobil 2012: Activa Style – ny lyxalkov

På Caravan Salon i Düsseldorf överraskade Eura Mobil med en tredje stor husbilsnyhet inför modellåret 2012 – en alkovhusbil i den verkliga lyxklassen.

Dynamiskt formgiven kaross och 3-axlat chassi kännetecknar nya Eura Mobil Activa 770 EB.

Dynamiskt formgiven kaross och 3-axlat chassi kännetecknar nya Eura Mobil Activa 770 EB.


I nya Activa Style 770 EB, som nyheten döpts till, har Sprendlingen-företaget lyckats kombinera goda boendeutrymmen för upp till 6 personer med generösa stuvningsutrymmen i en lätt, men ändå stark, kaross med elegant design. Som grund för bygget har man valt trotjänaren Fiat Ducato som kombinerats med ett tandemaxlat lågprofilchassi från AL-KO Kober.

Planlösningen är mycket lik den som finns i den tidigare toppmodellen Activa 820 EB, som inte tillverkas längre. Andra snickerier, en något förändrad sittgrupp och en kompaktare karossdesign har dock gjort, att totallängden kunnat minskas med nära 4 decimeter till 829 centimeter. Dessutom har bilen kunnat göras 16 cm lägre än föregångaren.

Ljusa skåpluckor i köket – enkelsängar med huvudgärdena tätt ihop.

Ljusa skåpluckor i köket – enkelsängar med huvudgärdena tätt ihop.


Vidare har vikten i körklart skick sjunkit med 250 kg till 3 800 kg, vilket har resulterat i en lastförmåga på hela 1 500 kg.

Utrymmena i det 47 centimeter höga dubbelgolvet och i garaget rymmer tillsammans 5 400 liter, vilket gör att hela familjen får plats med allt som behövs även för en verklig långresa.

I Activa används samma karosskonstruktion, helt utan träreglar, som i Terrestra-modellerna, vilket resulterat i att Activa 770 EB kunnat ges en kraftfullt dynamisk form. På klassiskt Activa-vis är alkoven – gjuten i glasfiberarmerad plast – helt vit.

Elegant inredning med dekorlist av aluminium i ovanskåpluckorna.

Elegant inredning med dekorlist av aluminium i ovanskåpluckorna.


Invändigt hittar man snickerier i två färger, med aluminiumprofiler i ovanskåpen och indirekt belysning längs skåpens ovankanter.

Utrustningsnivån är, redan i standardutförande, mycket hög med bland annat ortopediskt utformade madrasser i enkelsängarna samt panoramatakfönster. Ja, till och med en massagefunktion i sängarna hör till standardutrustningen.

För att höja komforten ytterligare finns ett tillbehörspaket omfattande luftkonditionering i förarhytten, konstantfarthållare, elektriska fönsterhissar, radio/cd, dubbla krockkuddar och framstolar som är ställbara i höjdled och försedda med armstöd.

Läs mer här: www.euramobil.de

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt