Campout

CampingSverige.se

22.7.11

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Eura Mobil 2012: Ny Integra närmar sig Liner-klassen

Lyxig interiör, högsta sovkomfort, kök med bänkskiva av glas och rymligt dubbelgolv – nya Integra har närmat sig Liner-klassen.

Nya Integra med klassiska Eura Mobil-drag

Nya Integra med klassiska Eura Mobil-drag


Fram till nu har Eura Mobils Integra-modeller delat många detaljer med sina halvintegrerade syskon och med företagets alkovmodeller, men inför 2012 har man nu tagit fram en helt ny, ännu exklusivare inredning för denna top-of-the-line-serie. De mahognyfärgade snickerierna kompletteras av mörkt kromfärgade beslag och dekorativa lister, och de cremefärgade hyllorna har en skinnliknande yta.

All belysning sker med strömsnåla lysdioder, och givetvis är dessa dimmerstyrda. Ljuslister finns ovanför samtliga ovanskåp, och belysning finns även inbyggd i de eleganta ramarna kring takluckor och takfönster.

Soffornas dynor har gjorts ännu bekvämare och mer inbjudande, med bland annat stora armstöd. Upp till åtta personer får plats i vardagsrummet, och förarutrymmets stolar är elektriskt ställbara i höjd.

Högsta sovkomfort, med bland annat inbyggd massagefunktion

Högsta sovkomfort, med bland annat inbyggd massagefunktion


Högsta komfort erbjuds även i sovrummet tack vare generösa bäddmått, ortopediska madrasser och inbyggd massagefunktion i sängen.

Badrummet finns i direkt anslutning till sovrummet och sträcker sig över hela bilens bredd, och hela den bakre delen kan avskiljas från kök och vardagsrum. En udda finess i duschkabinen är att duschstången är kopplad till värmesystemet för att ge extra komfort (givetvis har nya Integra vattenburen centralvärme).

Den nedsänkbara sängen längst fram kan sänkas ned mycket lågt, varför det inte behövs någon stege till denna.

Unik kökslösning med bänkskiva av glas

Unik kökslösning med bänkskiva av glas


I det elegant, och praktiskt, utformade köket är hela bänkskivan gjord av vitt glas, i vilken de tre brännarna är inbyggda. Avståndet mellan brännarna är dessutom väl tilltaget, så det är inga problem att använda stora grytor och kastruller. Täckskivan över diskhon kan användas både som arbetsyta och skärbräda. I ett av ovanskåpen finns en hiss för kaffebryggare.

Ugn är standard, och kylskåpet har en volym på hela 190 liter.

Hela elsystemet är nykonstruerat. För kraften svarar ett GEL-batteri på 210 Ah och manöverpanelen, placerad ovanför entrédörren, är dold bakom en lucka. I anslutning till manöverpanelen finns även en inverter samt uttag för laddning av till exempel mobiltelefonen.

Härligt inbjudande sittgrupp med plats för upp till åtta personer

Härligt inbjudande sittgrupp med plats för upp till åtta personer


Nya Eura Mobil Integra är baserad på Ducato Maxi med tandemaxlat AMC-chassi från Al-Ko Kober, vilket medger en totalvikt på upp till 5,3 ton. Givetvis är nya Integra byggd på samma sätt som sin föregångare, med kaross av glasfiberarmerad plast, och det uppvärmda utrymmet mellan golven är hela 50 centimeter högt.

Läs mer här: www.euramobil.de

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt