Campout

CampingSverige.se

16.11.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: First Camp
Dela
 

First Camp expanderar och rekryterar

First Camp expanderar, och för att axla det höga tempot rekryteras en erfaren byggprojektledare till rollen som fastighetschef. Målsättningen är att förverkliga de högt uppsatta expansionsplanerna. Värvningen sänder en signal till branschen, att genom att bredda rekryteringsbasen och söka nya kompetenser – gynnas tillväxten.

- Vi tror verkligen på camping som en framtidsbransch, och vi ser att vi får utdelning när vi satsar, säger Unni Åström, vd First Camp.

- Vi tror verkligen på camping som en framtidsbransch, och vi ser att vi får utdelning när vi satsar, säger Unni Åström, vd First Camp.


Det händer mycket hos Sveriges ledande campingkedja. Verksamheten moderniseras och svarar upp till nya digitala behov med bland annat nytt bokningssystem och en app, samtidigt som man investerar stort i destinationerna. Till exempel en stor satsning på Björknäs i Upplands Bro, som ska bli en fyrstjärnig stugby med  stugor och camping som driver på utvecklingen i hela närområdet. Att First Camp blir en motor i regionen är inget ovanligt. Bolaget för idag samtal med ett antal svenska kommuner om nyetablering och den kringliggande besöksnäringen.

– Vi har investerat mycket i vår verksamhet senaste åren. Såväl i våra destinationer, som i vårt erbjudande till kunden. Vi tror verkligen på camping som en framtidsbransch, och vi ser att vi får utdelning när vi satsar. Vi har mycket att lära av byggbranschen när det kommer till att hålla en hög expansionstakt, därför är vi övertygade om att vi ytterligare professionaliserar branschen med vår rekrytering, säger Unni Åström, VD, First Camp.

Tony Ortenlöf är First Camps nya fastighetschef.

Tony Ortenlöf är First Camps nya fastighetschef.


Tillväxttakten lockar

First Camps nya fastighetschef har en annorlunda profil än sina föregångare, med gedigen erfarenhet av bygg- och planarbete tack vare många år i rollen som kommunal planchef med ansvar exploateringsfrågor. Halmstadsbon Tony Ortenlöf kommer närmast från teknikkonsultföretaget WSP, där han bygglett några av bolagets större byggprojekt. För honom var det inte främst camping som bransch som lockade, utan snarare tillväxttakten:

– Det är inte svårt att hitta ett arbete inom bygg- och fastighet, det är dock betydligt svårare att hitta företag som vet vad de vill. First Camp imponerade på mig, med den tydliga expansionsplanen och väl uppsatta mål. Jag är van att driva större exploateringsprojekt, och mitt mål är mycket tydligt, jag ska göra verklighet av företagets expansionsplaner, säger Tony Ortenlöf, Fastighetschef, First Camp.

Även om campingbranschen är ny för Tony Ortenlöf, så känner han väl till campingens tjusning:
– Jag har en förkärlek för amerikanska bilar, vilket årligen drar mig till olika bilträffar i Sverige. Åker man på bilträff bor man av naturliga skäl inte på hotell utan då blir det stugor och camping, säger den nyrekryterade fastighetschefen.

Fakta First Camp

First Camp är Sveriges ledande campingkedja som erbjuder upplevelser och gemenskap i vacker naturmiljö. First Camp finns på 14 destinationer från Malmö i söder till Luleå i norr. Kedjan har även en destination i Danmark. First Camp har årligen över en miljon gästnätter fördelade på cirka 850 stugor och mer än 5 500 campingtomter. Kedjan var även först med att lansera franchise-koncept för campingar.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt