CampingSverige.se

21.11.16

Av: Sandra Irengård Fotograf: Ramundberget
Dela
 

Fjället flyttar in när Ramundberget öppnar lekvärld

Lagom till jul inviger Ramundberget en glad nyhet för alla barnfamiljer. I anrika Fjällgårdens källare öppnar en lekvärld skapad med hjälp av några av Sveriges skickligaste scenografer och snickare.

Nysnickrad pistmaskin med rutschkana snart färdig för resan upp till Ramundberget.

Nysnickrad pistmaskin med rutschkana snart färdig för resan upp till Ramundberget.


Lekmiljöerna hämtar inspiration från fjället och det finns även avkopplande sällskapsytor för tonårskids och föräldrar. Även i skidområdet LillRamis byggs värmestugan om och får ett café med utrymmen för vila, lek och barn-afterski.

– Vi vill skapa fjällvärldens skönaste lekvärld, en magisk plats för barnen där föräldrarna också kan koppla av. Idéerna föddes ur våra gästers behov och från lyhörda medarbetare som fått ”drömma stort”, säger Philip Flacké som är ägare till och VD för Ramundbergets Alpina AB.

När den klassiska gillestugan i Fjällgårdens källare skulle renoveras tog Ramundberget därför kontakt med ett par av Sveriges skickligaste scenografer. Ola Hultén och Håkan Sanchis ligger bakom flera sagoprojekt på Junibacken och har skapat scenografi åt TV-produktioner som Wild Kids, Allsång på Skansen, med flera.

I planerna ligger ett pistmaskinsgarage i barnstorlek, inklusive pysselverkstad och pistmaskin med rutschkana.

I planerna ligger ett pistmaskinsgarage i barnstorlek, inklusive pysselverkstad och pistmaskin med rutschkana.


Upplagt för lek och pyssel i pistmaskinsgaraget

I planerna ligger ett pistmaskinsgarage i barnstorlek, inklusive pysselverkstad och pistmaskin med rutschkana. Ola Hultén och Håkan Sanchis bygger även ett fjällrävs-gryt för maskoten Mickelina samt en fjällby i miniatyr, där Lanthandeln och Fjällgårdsbanan ska locka till fantasifulla rollspel. Allt skapas i Hulténs och Sanchis snickeri i Stockholm för att färdigställas på plats i Ramundberget av deras arbetslag med snickare och dekormålare.

Vid sidan av lekmiljöerna blir det även ett gymnastikrum och ett knattedisco/bio-salong. Sammanlagt sju olika rum, inklusive ett par med sköna soffor och sällskapsytor där de äldre barnen kan träffas och där föräldrar kan koppla av medan leken pågår. Det kommer också att finnas möjlighet att beställa dryck och enklare tilltugg.

För barnens skull finns Mickelina.

För barnens skull finns Mickelina.


Ny fin värmestuga med café, lek och vilorum

Även utomhus händer det saker till vintern. I barnområdet Lill Ramis har värmestugan totalrenoverats och får ett nytt café som serverar enklare mat till besökare som inte har med egen matsäck. Intill caféet finns ett vilorum där man kan amma eller vyssa ett barn som behöver sova. Värmestugan får också ett lekrum i form av ett Mickelina-gryt där det bland annat blir barn-afterski och sagostunder. Utanför byggs en stor terrass där föräldrar kan njuta vårsol och samtidigt ha nära kontakt med barnens framfart i backen.

Med genomtänkta barnaktiviteter både inomhus och utomhus är tanken att det alltid ska finnas något roligt på gång.
– Våra gäster kommer för naturen, snön och för att koppla av och vara tillsammans. Många är just barnfamiljer och vår målsättning är att göra deras fjällvistelse så minnesvärd som möjligt. När barnen har det bra – då har hela familjen det bra, säger Philip Flacké.

Se också...
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt