CampingSverige.se

20.1.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen
Dela
 

Fler danska Superplatser i Danmark 2010 – ADAC har nyligen utsett vinnarna.

CampingSverige.se kan som första campingportal meddela den stora nyheten. Vinnarna korades nyligen och det är första gången som Bogense Strand Camping utnämnts till Superplats av ADAC (tyska FDM). Jambo Feriepark, Klim Strand, Camp Hverringe – Bögebjerg Strand och TopCamp Böjden Strand har åter igen blivit utnämnda till Superplatzer.

Klicka för större bild


Sju danska Superplatser 2010

Med hela sju Superplatser stärks Danmarks rykte om att vara ett av de absolut bästa campingländerna i Europa ytterligare. I övriga Norden finns endast en annan Superplats och den ligger i Sverige.

Utnämnelsen av en ny och sex återutnämnda campingplatser visar att Danmark verkligen gör ett bra jobb när det gäller camping. Vi är ett land i Europa som har det klart högsta antalet Superplatzer i förhållande till landets samlade antal campingplatser. De fina resultaten bör ses till bakgrund av de stora investeringar i komfort och kvalitet som alla danska campingplatser har genomfört de senaste åren, säger chefen på Campingrådet, Poul Fejer Christiansen.

De 7 Superplatzerna är endast toppen av det danska campingisberget. Allt som allt 28 campingplatser har fyra eller fem stjärnor. Och ett riktigt stort antal campingplatser med tre stjärnor har också en mycket hög kvalitet. Den höga standarden drar förhoppningsvis till sig många gäster till de danska campingplatserna 2010, säger Poul Fejer Christiansen.

Beteckningen Superplatz svarar till restaurangernas Michelin-guide. Det är därför av stor betydelse när en campingplats utnämns till Superplatz av ADAC.

Fakta om dansk camping: Campingindustrin omsätter årligen mer än 4,8 miljoner kronor varav 0,9 miljoner kronor intjänas i utländsk valuta. Campingindustrin sysselsätter mer än 7 700 personer och detta arbete görs i stor grad i landsbygdsområden. Antalet inregistrerade husvagnar har ökat med 31 % sedan år 2000 till cirka
140 000 under 2009.

CampingSverige.se önskar alla platser lycka till

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt