Solhem Husbil

CampingSverige.se

27.5.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Företaget som sopat banan i 100 år

ML Borstteknik i Onslunda i Skåne har över 100 års erfarenhet i branschen och tillverkar alla slags borstar i sin fabrik. Den som känner till borstbranschen känner även till legendariska Borstakongen.

Borstakongen ligger i Onslunda och erbjuder både borstar i butik och god fika i caféet.

Borstakongen ligger i Onslunda och erbjuder både borstar i butik och god fika i caféet.


Historien bakom ML Borstteknik är i det närmaste lite kunglig. Grundaren Mårten Larsson började redan år 1875 att tillverka ryktborstar som levererades till de Kungliga Hovstallarna. Borstfabriken som Mårten startade fick namnet M. Larsson Borst & Penselfabrik och eftersom herr Larsson var kunglig hovleverantör fick han smeknamnet Borstakongen.

Högst användbara databorstar gjorda av gethår, som passar till att damma dataskärm och tangentbord.

Högst användbara databorstar gjorda av gethår, som passar till att damma dataskärm och tangentbord.
Fotograf: ML Borstteknik


20-års jubileum

Börje Magnusson och Inge Larsson startade företaget 1994 och köpte fastigheten 1997, vilket gör att ML Borstteknik firar 20 år i år. Sedan 2008 är det Börje som tillsammans med sin fru Anki driver företaget i egen regi och de har idag sju anställda. När Anki började jobba i företaget på heltid 2003 beslutade hon sig för att det skulle bli både butik och café i byggnaden. Caféet är nu en given mötesplats för byborna och även väl uppskattat av fikasugna studiebesöksgrupper.

Den 29 april firades 20-års jubiléet med fabriksvisning, korvgrillning, ponnyridning, pralinförsäljning och kondisöppet. Besökarna kunde även njuta av sång- och musikunderhållning under tiden kaffe och goda bakelser avnjöts i caféet.

Ett stort sortiment finns i butiken.

Ett stort sortiment finns i butiken.


Borstbutik

Butiken är Sveriges enda med egentillverkade borstar i alla storlekar och varianter. Här kan du hitta allt från vanliga golvsopborstar, stålborstar och hästvårdsborstar till borstar som du inte ens kunde tro att du behövde! Företaget inriktar sig på tillverkning är på specialborstar, legotillverkning och reparationer men naturligtvis finns även högkvalitativa standardborstar.

På området finns även stora lokaler för vinterförvaring av husvagn och husbil.

Se också...
Länkar Länkar:
Länkar Borstakongen
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt